CRF1000L Africa Twin kenmerken

Creëer afstand

rijder die een wheelie doet in het zand
rijder die een wheelie doet in het zand
close-up van instrumentenpaneel van motorfiets
close-up van instrumentenpaneel van motorfiets

Trouw blijvend aan zijn voorgangers belichaamt de nieuwe Africa Twin de spirit van True Adventure. Maar nu, in 2015, profiteert hij van Honda's nieuwste en meest verfijnde innovaties.

Scrollen

Africa Twin motorfiets op witte achtergrond

Knik naar het verleden op weg naar avontuur

De nieuwe Africa Twin blijft trouw aan zijn Parijs-Dakar-erfgoed – uitgerust met alleen de meest verfijnde technologieën die we sinds zijn debuut hebben ontwikkeld.

Prestaties op alle terreinen

Met een koppel van 98 Nm is de Africa Twin gemaakt om je overal mee naartoe te nemen, van toeren over het asfalt tot off-road rallycrossen.

close-up van motor

De brullende dubbele uitlaatpijpen lopen onder de motorfiets door naar de achterkant.

De nieuwe Africa Twin is voorzien van een volledig nieuwe 4-takt 1000 cc parallel twin-motor. Hij heeft de kracht om extreme off-road omgevingen aan te kunnen, biedt een heerlijk comfort voor lange afstanden en levendige wendbaarheid voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

Schakel 'n tandje bij

De standaard handgeschakelde versie van de Africa Twin heeft een lichtgewicht zesversnellingsbak die gebruikmaakt van hetzelfde shift-camontwerp als de betrouwbare CRF250R/450R – en is uitgerust met een assisterende slipkoppeling. Samen met een grote brandstoftank met een inhoud van 18,8 liter en een zeer efficiënt brandstofverbruik zorgt dit voor een rijbereik tot maar liefst 400 km. Meer dan genoeg om te komen waar je wilde (of niet verwachtte te) komen.

Africa Twin op witte achtergrond
Africa Twin die op stoffige grond rijdt

De hoge bodemvrijheid van de Africa Twin is perfect voor off-road avonturen.

Grip op de grond

Het antiblokkeerremsysteem (ABS) en Honda Selectable Torque Control (HSTC) leveren een nieuw niveau van geavanceerde tractie.

Het ABS van de Africa Twin voorkomt dat de motorfiets gaat slippen – hierdoor behoud je alle controle als je hard moet remmen. Als de sensoren waarnemen dat een wiel blokkeert, gebruikt een aantal kleppen een pulserende reeks remingrepen om de motorfiets snel tot stilstand te brengen, zonder tractie te verliezen.

Totale controle

Als HSTC een dreigend verlies van achterwieltractie waarneemt, wordt het koppel vloeiend teruggebracht om meer grip te leveren en doordraaien van het wiel te voorkomen. Er zijn twee niveaus beschikbaar; de gekozen instelling verschijnt op het lcd-scherm.

Als je je echt wilt laten gaan, schakel je ABS of HSTC uit met slechts één druk op de knop.

Alleen jij en je machine

Schakel het ABS uit voor de ultieme controle over de Africa Twin.

close-up van G-knop
wiel in het zand

De Africa Twin beschikt over een 310 mm grote dubbele hydraulische remschijf en spaakwielen van 21 inch aan de voorkant en een 256 mm grote hydraulische remschijf met spaakwielen van 18 inch aan de achterkant.

Lichtgewicht controle

De Africa Twin ziet er misschien uit als een off-road krachtmonster. Maar dankzij zijn lichtgewicht constructie is hij ook heel wendbaar op de weg.

Motorfiets die over boomstammen gereden wordt

De motor van de Africa Twin bevindt zich in een compact en lichtgewicht stalen frame dat verbluffende off-road prestaties levert maar ook heerlijk wendbaar is. Met een gewicht van slechts 208 kg (standaardmodel, droog gewicht) is het bodywork minimaal, met een nokkenas gemaakt van hetzelfde lichtgewicht materiaal als dat van de Fireblade.

Rijervaring op maat

Zittend achter het stuur van de Africa Twin kun je de zadelhoogte instellen op een hoogte tussen de 870 mm en 850 mm – mooi laag. De Showa omgekeerde voorvork met lange veerweg is ook volledig instelbaar. Zo kies je voor een rijervaring die bij je past.

Africa Twin close-up
Africa Twin

Stijlvolle accenten

De Africa Twin zit vol kleine slimme designaccenten met een knipoog naar het verleden.

Briljant design doorstaat de tand des tijds – zo ook de Africa Twin. Of het nu gaat om de dubbele koplampen met hun geweldig zicht, of de verschillende soorten rallylaklagen waaruit je kunt kiezen, de nieuwe Africa Twin is een hommage aan het origineel met klassieke styling die er ook vandaag de dag nog steeds geweldig uitziet.

twee Africa Twin motorfietsen die op zanderige bosgrond worden gereden