Conceptbeeld zijaanzicht Honda Hornet.

Een legende herboren

Dankzij zijn grootse prestaties, wendbaarheid en funfactor profileerde de Honda Hornet zich na zijn intrede in Europa in 1998 meteen als koploper in het segment van de sportieve nakeds. De populariteit van de Hornet werd verder aangevuurd door de opmars van het internet waar gelijkgezinde Hornet-liefhebbers zich verenigden en loyale communities vormden, beter bekend als de Swarm. En nu zoemt de Hornet opnieuw...

Een veelzijdige trendsetter

Velen beschouwen hem als de perfecte allround naked motorfiets. Mannen en vrouwen, beginners en racers: meteen na de lancering wilde iedereen de Hornet ontdekken. Hij liet zich eenvoudig bedwingen, zelfs zonder eerdere motorervaring. Aan de andere kant van het spectrum was het model vanaf 1999 goed voor zijn hoogstpersoonlijke raceklasse: de Honda Hornet Cup.

Driekwart vooraanzicht Honda Hornet geparkeerd op een circuit.
Zijaanzicht 1998 Honda Hornet
Zijaanzicht 1998 Honda Hornet
Zijaanzicht 1998 Honda Hornet
Zijaanzicht 1998 Honda Hornet

Honda lanceerde een gloednieuwe motortrend met de Hornet: een geavanceerde naked streetfighter uitstraling, messcherpe wendbaarheid en een krachtige vier-in-lijnmotor met een sensationele acceleratie - dat alles aan een aantrekkelijke prijs.

De Hornet herrijst met met een verfriste uitstraling en verbeterde features dankzij feedback van rijders. Het DNA van de Hornet blijft overeind en wordt aangevuld met een agressiever design, een stijvere ophanging, een grotere benzinetank en een schonere uitstoot.

Honda's Italiaanse team zorgde voor een volledig nieuw ontwerp van de nieuwe Hornet. Ze verscherpten de naked roadster-stijl en zorgden voor een aanzielijke motorupgrade. Het sportieve maar eenvoudige rijkarakter bleef natuurlijk overeind.

De Hornet evolueert verder met een sprankelende nieuwe koplamp en een LCD-display. Zoals steeds ligt daarbij de focus op de kernwaarden van de Hornet rond toegankelijkheid en innovatie, opgepept door spanning en plezier.

Close-up achterzijde Honda CB900 Hornet.

Origineel, compromisloos ontwerp

Reeds vanaf de conceptfase en tot zijn intrede op de openbare weg stond de Hornet synoniem met dynamische kwaliteiten en stoere, agressieve lijnen. Het perfecte huwelijk tussen technologie en ontwerp.

Zijaanzicht twee Honda Hornets met voorzijde naar elkaar.

Geluid en furiositeit

De naam Hornet paste perfect bij het geluid van de hoogtoerige motor, waardoor de motorfiets garant stond voor een meeslepende ervaring voor alle zintuigen.

Bovenaanzicht ontwerpschetsen van de Honda Hornet.

Wat is de volgende stap voor de Hornet?

De nieuwe Hornet blijft nog even een mysterie. Maar deze iconische wedergeboorte zal een absoluut eerbetoon zijn aan de baanbrekende eigenschappen waarmee het model talloze motorharten veroverde tussen 1998 en 2013. De Hornet zal altijd een trendsetter zijn over de hele lijn. Een totaalpakket van intuïtieve wendbaarheid en indrukwekkend vermogen, verpakt in een doeltreffende streetfighter-stijl. Als onbetwiste koploper van de groep voelt de Hornet zich zowel thuis in het dagelijkse verkeer als slingerend over bochtige binnenwegen.

Beeldencollectie van de Honda Hornet 600.
Zijaanzicht van conceptschetsen Honda Hornet.

Wees als eerste op de hoogte

De iconische Honda Hornet is klaar om opnieuw tevoorschijn te komen en een nieuwe generatie sportieve motorrijders te ontmoeten.