Welkom in de wereld van DCT

Zicht op lange weg
Zicht op lange weg

Ervaar de vrijheid

Zicht op oceaan en kustlijn
Zicht op oceaan en kustlijn

Zicht op bergen en groene zone
Zicht op bergen en groene zone
Scrollen

Beleef de toekomst met DCT

Voel de opwinding van de ruisende wind en ervaar de controle die DCT bij ieder avontuur brengt.

Honda gelooft dat iedereen de sensatie moet kunnen voelen om één te zijn met de weg die voor hem ligt. We innoveren voor het geluk van onze rijders, omdat we geloven dat geen enkele rit hetzelfde moet zijn als de vorige. DCT biedt de rijders de vrijheid van controle. Deze vrijheid moedigt nieuwe avonturen aan en creëert ervaringen en herinneringen.

Africa Twin rijdt door het woestijnzand

Unieke Dual Clutch Transmission Technology van Honda

DCT is een geautomatiseerd koppelings- en versnellingssysteem dat het directe acceleratiegevoel van een handmatige transmissie biedt in combinatie met het gebruiksgemak van een automatische versnellingsbak. DCT laat de rijder focussen op acceleraties, bochten en remmen zonder dat hij zich hoeft te bekommeren om het schakelen. Dit verhoogt het vertrouwen en het gevoel van controle. DCT-technologie tilt het rijplezier en de controle over de motor naar een hoger niveau.

VFR1200X die door een bocht rijdt

Voordelen

Vrijheid: Rijd zonder je zorgen te maken over de koppelingshendel of het schakelpedaal en geniet van het geruisloos schakelen. De ochtendspits, een belangrijke meeting of motortrips met vrienden waren nog nooit zo eenvoudig. Eenvoudigweg je motor starten en het gashendel opendraaien. Relax en geniet van de rit.

Emotie: De aandrijfkracht van het DCT-systeem biedt een sportief gevoel dat alle verwachtingen overstijgt. Slingerende weg en snelwegen zijn geen enkel probleem meer. Met een eenvoudige draai aan de gashendel heb je altijd een onmiddellijke acceleratie. Duik in het avontuur en geniet van de emoties die je ervaart.

Close-up van het stuur
Close-up van het uitzicht van de rijder met de weg verderop

Controle: Kies tussen de handmatige en automatische modus voor een passende rijstijl onder alle omstandigheden. Voorkom als een expert de schokkende schakelreactie. Het naadloos schakelgedrag is typerend voor deze motor. Op deze manier heb je altijd de volledige controle over je avonturen.

Het avontuur kan beginnen

Je rijervaringen zullen veranderen door het DCT-systeem. Je hebt meer de gelegenheid om te genieten van de omgeving en het gevoel van de wind op je huid.

Je communiceert gemakkelijker met je passagier en met medeweggebruikers.

Je hebt het vertrouwen om altijd en overal te reizen omdat DCT je een verbeterde rijervaring biedt.

Het uitzicht van de rijder op een Africa Twin tijdens een rit door de woestijn
Het uitzicht van de rijder in stadsverkeer

Ontdek DCT in Adventure