De formule voor een "perfecte ronde" met Honda's LogR app

U wilt absoluut de perfecte ronde rijden? In een Honda Civic Type R? Hoe moet u dat aanpakken?

De LogR™ app van Honda voor datalogging in de auto geeft rondetijden en gedetailleerde technische gegevens om Type R rijders te helpen om hun rondetijden op het circuit te verbeteren.

Bekijk hier hoe Tiago Monteiro LogR gebruikt om zijn rondetijden te perfectioneren.

Sluiten

Close-up van Tiago in een auto

Honda WTCR (World Touring Car Cup) racer Tiago Monteiro weet dat de circuitgegevens tijdens het racen cruciaal zijn om de rijtechniek te verbeteren: "Als men niet meer moet raden, maar perfect kan zien waar verbeteringen haalbaar zijn, kan men zijn rijtechniek gedetailleerd aanpassen om veel scherpere rondetijden te halen."

Close-up van het LogR scherm

De nieuwste versie van de app is ingebouwd in de auto. De app is bovendien zeer gebruiksvriendelijk zodat een basiskennis van voertuiggegevens volstaat om de functies intuïtief te kunnen gebruiken.

Welke gegevens moet u specifiek volgen? Alle gegevens zijn waardevol, maar volgens Tiago zijn vooral de snelheid waarmee men de bochten aansnijdt, de snelheid in de bocht zelf, en de rem- en gaskracht de belangrijkste elementen.

Op het centrale scherm van de auto heeft de app een prestatiemonitor die remmen, acceleratie, G-krachten in bochten plus olie-, koelvloeistof- en inlaatluchttemperaturen en oliedruk weergeeft.

Tiago en Noah in de auto kijken naar het LogR scherm.

Dankzij een verbeterde functionaliteit op de mobiele app kunt u uw rondetijden nu ook opslaan op uw telefoon. Plaats de app in een geschikte positie en u krijgt een overzicht van de geselecteerde technische gegevens die u ook direct kunt delen vanuit de app. U kunt uw vrienden op sociale platformen dus overtuigen van uw indrukwekkende rijvaardigheden!

Een van de functies van de app is de Ghost-modus, waarin u uw gegevens kunt vergelijken met de prestaties van andere LogR gebruikers. U ziet uw beste rondetijden op geselecteerde circuits over de hele wereld. Dit is een ideaal hulpmiddel om te weten op welke manier u een extra seconde of zelfs meer van uw rondetijd kunt afknijpen.

Tiago Monteiro en zoon Noah schudden elkaar de hand.

Tiago gebruikte GPS om de locatie van de Type R in kaart te brengen en te linken met Estoril, zijn thuiscircuit. Op die manier kon hij zijn zoon Noah meenemen op het circuit om de grenzen op te zoeken van de 2023 Honda Civic Type R met behulp van de app om de rondetijden te verbeteren. Veel hulp had hij wel niet nodig!  

Noah is nog te jong om zelf achter het stuur te zitten, maar vanuit de passagierszetel kon hij zijn pa toch precies zeggen waar hij seconden kon winnen op het circuit aan de hand van de informatie op het scherm.  Bekijk de video om het resultaat te zien.


Wie de app gebruikt, zal natuurlijk gewoon sneller willen rijden. Toch moet dit systeem u vooral helpen om uw rijtechniek te verbeteren. Het heeft immers geen zin om snel een bocht aan te snijden om dan met een volledig verkeerde snelheid uit die bocht te komen. Auto Score zal uw rijtechniek beoordelen om deze vaardigheden te kunnen verbeteren en om u te helpen om uw doel te bereiken. Deze LogR app is bovendien zodanig gebruiksvriendelijk dat hij probleemloos kan worden toegepast door een beginneling en tegelijk een prof of een semi-prof kan helpen om de fijnste details van zijn rijtechniek te evalueren en te perfectioneren. Het is een geweldig hulpmiddel voor circuitdagen en elke beginneling zal er snel mee vertrouwd zijn. De app werkt immers vrij intuïtief en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Het is een geweldige troef voor elke Type R rijder die zijn techniek wil verbeteren. De app helpt u immers om uw zwakke punten te lokaliseren. Tiago ziet ook voordelen voor een auto voor de openbare weg. "De technologie van de app heeft een enorme evolutie gekend en de datalogging biedt daardoor zeer veel voordelen. De gebruiker krijgt veel meer details en de snelheid van de feedback is geweldig!"

Vooraanzicht Honda Civic Type R geparkeerd in een tunnel.

Ontdek de nieuwe
Civic Type R

Maak de spannendste rit van uw leven met de snelste auto met voorwielaandrijving ter wereld.