Honda Sky Duurzaamheid

Uiterlijk in 2050 nul impact op het milieu

Honda streeft ernaar een duurzame samenleving te realiseren door uiterlijk in 2050 de impact van haar operationele activiteiten op het milieu tot nul te verlagen en zo een betere wereld te creëren voor iedereen. In het kader van ons initiatief 'Triple Action to ZERO' hebben we al positieve stappen genomen voor verlaging van de CO2-uitstoot uit onze activiteiten, verantwoord beheer van natuurlijke grondstoffen en gebruik van schone energie.

Wat Honda Europe op dit moment doet

Door middel van onze producten, projecten en samenwerkingsverbanden blijven we werken aan verlaging van de impact van de activiteiten van Honda op het milieu om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst voor onze samenleving. Hier zijn vier voorbeelden van de voortgang die we in Europa hebben geboekt.

Schone, groene energie voor de logistieke activiteiten van Honda

Bij Honda's logistieke faciliteit in Gent, België is een 200 meter hoge windturbine geïnstalleerd om schone, groene energie op te wekken die voorziet in minimaal 70% van de energiebehoefte van de vestiging. Het is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat Honda voldoet aan de onmiddellijke en toekomstige duurzaamheidsdoelstellingen.

Meer informatie in het Milieurapport 2022
Honda turbine

Geavanceerd intelligent opladen met 100% duurzame energie

In e:PROGRESS wordt gebruikgemaakt van industriële samenwerkingsverbanden en kunstmatige intelligentie om Honda e-eigenaars in het Verenigd Koninkrijk te voorzien van intelligente oplaadmethoden. Bij slimme planning, beschikbaar op elk tariefniveau, wordt verantwoord gebruikgemaakt van de energie-infrastructuur door auto's op te laden op basis van wanneer ze worden gebruikt, hoeveel vermogen nodig is en wanneer de energie het goedkoopst is.

Maak kennis met e:PROGRESS
Honda turbine

Baanbrekend energiebeheer met V2X Suisse

Honda en V2X Suisse werken samen aan een proefproject om te demonstreren dat elektrische voertuigen en bidirectioneel opladen een essentiële rol kunnen vervullen in de toekomst van energiebeheer. In het eerste bi-directionele COMBO-CCS-oplaadnetwerk dat op grote schaal wordt toegepast, is elke Honda e in staat tot 20kW energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet op momenten van grote vraag, waardoor vraag en aanbod van energie in evenwicht worden gebracht.

Meer informatie
Honda turbine

Volgende generatie Honda eGX elektrische krachtbronnen

De eGX-krachtbron van Honda, ontworpen voor de bouwsector, biedt een elektrische, geluidsarme oplossing die uitwisselbaar is met bestaande GX-benzinemotoren met.

Meer informatie over eGX

Europees milieurapport 2023

Duurzaamheid heeft altijd al centraal gestaan in de filosofie van Honda en we blijven er alles aan doen om blauwe luchten achter te laten voor onze kinderen, in harmonie met het wereldwijde milieusymbool van Honda.

Deze filosofie bestaat niet alleen uit woorden. Ze is geïntegreerd in onze kernactiviteiten en besluitvorming, en onze medewerkers brengen haar tot leven door middel van initiatieven die ten goede komen aan de samenleving en het milieu.

In het jaarlijkse Europese milieurapport van Honda Europe wordt uitgelegd wat we doen om onze ambities met betrekking tot onze inzet voor milieu en duurzaamheid waar te maken. Het bevat een overzicht van de resultaten van de milieu-initiatieven van het bedrijf binnen de regio in het afgelopen boekjaar.

Bekijk de volgende korte video voor een introductie van ons Europese milieurapport 2023 en download het rapport via de onderstaande koppeling.

Europees milieurapport 2023