Close

WIE NOOIT PROBEERT, ZAL HET NOOIT WETEN

De bloedlijn wordt voortgezet in onze nieuwe Honda Civic Type R. Dit is de krachtigste en snelst accelererende hatchback met voorwielaandrijving ooit en is goed voor ronderecords op vijf grote Europese circuits. Daarom noemen we hem een racewagen voor de weg.

Een racing gevoel

Scrollen

Ontworpen op basis van een droom

"Ik ben gefascineerd door auto's sinds ik een klein jongetje was."

"Onze visie voor de Civic Type R was gebaseerd op een 100% betrouwbare wendbaarheid die de bestuurder de indruk geeft dat hij kan blijven doorrijden in deze wagen." Het was een droom die werkelijkheid werd in de vorm van een type R. Gemaakt met een hoog comfortniveau, een ongeëvenaarde binnenruimte en een op het circuit geïnspireerde styling die past bij zijn topprestaties.

Hideki Kakinuma met driekwart achteraanzicht Honda Civic Type R.

Hideki Kakinuma, Civic Type R assistent-leider grote projecten. 

Echt sportief

Pulserende kracht, viscerale prestaties.

Honda heeft een traditie van high-performance wagens. Deze type R is gebaseerd op dezelfde fundamenten als de nieuwe Civic van de 10de generatie. Hij werd helemaal hertekend en is de krachtigste en meest fascinerende hot hatch, zowel op de weg als op het circuit. Dit is duidelijk de meest performante en snelst accelererende auto met voorwielaandrijving die we ooit hebben gebouwd.

Driekwart vooraanzicht van Honda Civic Type R op een racecircuit.
Driekwart vooraanzicht van Honda Civic Type R op een racecircuit.

Ronderecord in de categorie met voorwielaandrijving van 7 min 43 sec.

Ga terug naar hoofdsite
Honda

Loading.. Even geduld aub