ALS JE HET NOOIT PROBEERT, ZAL JE HET NOOIT WETEN

De bloedlijn gaat verder met onze nieuwste Honda Civic Type R. Hij is de krachtigste, snelst optrekkende hatchback met voorwielaandrijving ooit en is goed voor ronderecords in vijf grote Europese circuits. Daarom noemen we hem een racewagen voor op de weg.

Een racespirit

Scrollen

Ontworpen vanuit een droom

"Als klein kind hield ik al van auto's".

"Onze visie voor de Civic Type R was een manoeuvreerbaarheid waar de bestuurder volledig op kan vertrouwen; en dat het de bestuurder het gevoel zou geven dat hij er voor altijd in kan blijven rijden.” Het was een droom die uitkwam – in de vorm van een Type R. Voorzien van een hoog niveau van comfort, ongeëvenaarde ruimte vanbinnen en op het circuit geïnspireerde vormgeving die aansluiten bij zijn topprestaties.

Hideki Kakinuma met Honda Civic Type R (driekwart achteraanzicht).

Hideki Kakinuma, assistent-projectleider Civic Type R. 

Pure sport

Pulserende power, diepgewortelde prestaties.

Voortbouwend op Honda's erfgoed als ontwikkelaar van high-performance-auto's, deelt Type R dezelfde grondbeginselen als de nieuwe Civic van de 10de generatie. Compleet herzien en opnieuw ontworpen om de meest verkwikkende en spannende rijervaring in de hot-hatcharena te bieden – zowel op de weg als op het circuit. Maak kennis met de krachtigste, snelst accelererende auto met voorwielaandrijving die we ooit hebben gemaakt.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic Type R op racecircuit.
Driekwart vooraanzicht Honda Civic Type R op racecircuit.