Airbagterugroepactie

De wereldwijde airbagterugroepactie geldt voor meerdere autofabrikanten en houdt verband met een zeer hoog veiligheidsrisico. Hieronder vindt u meer informatie en kunt u zien of uw voertuig onder de terugroepactie valt.

Onderneem onmiddellijk actie

Het gevaar voor u en uw passagiers

Bij een botsing waarbij de airbag wordt opgeblazen kan het opblaasmechanisme van de airbag op zo'n manier in werking treden dat er een overmatige inwendige druk ontstaat. Als gevolg hiervan kan de metalen behuizing van het opblaasmechanisme scheuren en kunnen metalen deeltjes uit de airbag het voertuig worden ingeblazen.

Dit kan leiden tot ernstige verwondingen of in het ergste geval tot overlijden.

Wat u nu moet doen

Controleer of de terugroepactie van toepassing is voor uw voertuig. Als dit het geval is, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw Honda dealer om de nodige onderdelen kosteloos te laten vervangen.

Wat Honda zal doen

Als uw voertuig ontvangen is door de dealer, zal er een aangepast opblaasmechanisme in de airbagmodule worden geplaatst. De uitvoering hiervan duurt ongeveer 1 uur en is kosteloos.

Onze belofte aan u

We werken nauw samen met de autoriteiten om alle eigenaren van de betrokken voertuigen op de hoogte te stellen.

De kennisgevingsbrief adviseert eigenaren over de te ondernemen acties, maar mocht u vragen hebben of problemen tegenkomen, neem dan contact op met de Honda dealer bij u in de buurt.

Beschikbaarheid vervangende onderdelen

We blijven nauw samenwerken met onze leveranciers en ons dealernetwerk om ervoor te zorgen dat de onderdelen beschikbaar zullen zijn voor uw voertuig.