De wereld van Honda

Wereldwijd gedreven

De Honda S Dream Dreamliner op de zoutvlaktes van Utah.
De Honda S Dream Dreamliner op de zoutvlaktes van Utah.
Close-up van Honda conceptauto.
Close-up van Honda conceptauto.

Onze R&D-teams zijn nieuwsgierig en innovatief van nature, ze houden wel van een uitdaging. Anders naar dingen kijken, nieuwe concepten ontwikkelen... ze kunnen vaak leiden tot een nieuwe generatie Honda's over de hele wereld.

Scrollen

Logo Honda.

Wereldwijde ambities

"Ik wilde nummer 1 in de wereld zijn, niet alleen in Japan” – Soichiro Honda

150 landen, één Honda

Honda is momenteel de op drie na grootste voertuigfabrikant ter wereld. We verkopen onze auto's in 150 landen wereldwijd.
Modellen als de Civic, Accord, CR-V en HR-V zijn bestsellers in vele regio's: de Accord is al vier decennia lang de meest verkochte auto in Amerika – een uitzonderlijk record.


Onze nationale verkoopkantoren bedienen vier omvangrijke regio's. We verkopen Honda's in 30 landen in Japan & Azië en Oceanië, 38 landen in Amerika, 46 landen in Europa en 36 landen in Afrika en het Midden-Oosten. Elk land wordt volledig ondersteund door ons hoofdkantoor in Japan, voor de complete Honda-beleving.

Wereldwijde productie

We bouwen waar onze klanten zijn.

Onze oprichter Soichiro Honda heeft ons geleerd dat een succesvol internationaal bedrijf een gedecentraliseerd bedrijf is. Hij heeft onze regio's de bevoegdheid gegeven hun eigen beslissingen te nemen. Alle internationale productiefaciliteiten van Honda zijn vindingrijk en ondernemend. Zij zitten tenslotte op de beste plek om de juiste beslissingen te nemen.

Wereldwijde visie

Al sinds ons prille begin hebben we de uitdaging omarmd om auto's buiten Japan te bouwen. We waren het allereerste Japanse bedrijf dat auto's in Amerika ging bouwen. Dat was een enorme overzeese onderneming, maar Soichiro’s vastberadenheid hielp ons om hiervan een succes te maken. De fabriek in Marysville heeft al 11 miljoen Honda's voortgebracht – en we tellen door…

Honda-monteur aan het werk aan een motor.

Alle Honda's worden met trots gebouwd, ongeacht welke fabriek of assemblagelocatie.

Driekwart vooraanzicht van Honda Accord op de productieband.

We bouwen de 10e generatie Accord voor Noord-Amerikaanse klanten in onze enorme fabriek in Marysville, Ohio. Deze fabriek opende zijn deuren in 1982.

Vandaag de dag bouwen we Honda's in de VS, Canada, Mexico, Brazilië, China, Thailand, India en Vietnam. In 2017 produceerden onze fabrieken meer dan 5,1 miljoen voertuigen.

Internationale R&D

Honda-auto's zijn voor de hele wereld.

We kunnen garanderen dat Honda-voertuigen over de hele wereld goed presteren doordat we onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op alle continenten uitvoeren. We hebben uiteraard uitgebreide R&D-faciliteiten in Japan, en omvangrijke projecten worden geleid vanuit ons hoofdkantoor. Maar we zijn net zo trots op alle onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in onze andere faciliteiten in de wereld.

Dromenmakers

Er zijn Honda R&D-centra's in de Verenigde Staten, China, India, Indonesië, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. Wij geloven dat het onderzoeken en ontwikkelen van auto's binnen de belangrijkste regio's de best mogelijke resultaten oplevert voor onze klanten.

Vooraanzicht van NSX waaraan een Honda-monteur werkt.

De NSX wordt met de hand gebouwd door speciaal opgeleide monteurs in de Verenigde Staten.

Close-up van Honda NSX-motor.

Elke bout aan deze nieuw in elkaar gezette NSX-motor wordt met de hand aangedraaid.

Hatch-ikidee

Amerika omarmt de Civic hatchback.

Honda-monteur aan het werk aan de Honda Civic 5-deurs.

Waar we onze Honda's ook bouwen, ze worden altijd gebouwd – en behandeld – met zorg.

Als u dacht dat de Amerikaanse markt alleen ruimte had voor sedans, dan heeft u het verkeerd. De Verenigde Staten is de grootste markt voor de Civic 5-deurs. Dit model werd voor het eerst over de oceaan gepresenteerd in 2016 en is sindsdien een groot succes.

Internationaal aantrekkelijk

Dit is een voorbeeld van hoe we onze modellen ontwikkelen tot wereldwijde auto's. We maken auto's echt voor de wereld, niet alleen voor regio's. Dat is moeilijker, maar het is de moeite waard.

Driekwart vooraanzicht van Honda Civic 5-deurs op transport naar Amerika.
Driekwart achteraanzicht van Honda Civic 5-deurs op transport naar Amerika.