Afmetingen SUV

Ontdek de verschillende afmetingen van onze SUV-modellen en kom meer te weten over het verschil tussen compacte, middelgrote en grote SUV's in ons assortiment. Ontdek onze SUV-modellen en beslis welke het beste bij u past.

Maattabel Honda SUV: Afmetingen

De afmetingen van SUV's kunnen enigszins variëren, afhankelijk van het bouwjaar. Onderstaande afmetingen gelden voor de modellen van 2023.

Model

Lengte

Breedte

Hoogte

Wielbasis

Kofferinhoud

Honda HR-V

4,57 m

1,84 m

1,61 cm

2,68 m

1,56 m³

Honda CR-V

4,69 m

1,87 m

1,68 m

2,70 m

2,16 m³

Honda ZR-V

4,57 m

1,34 m

1,62 m

2,65 m

2,16 m³

Honda e:Ny1

4,39 m

1,79 m

1,56 m

2,61 m

1,14 m³

Honda CR-V Hybrid

4,69 m

1,87 m

1,68 m

2,70 m

2,17 m³

Soorten formaten van SUV

Compacte SUV

Compacte SUV's behoren tot de kleinere 'Sport Utility Vehicles' of SUV's. Ze zijn doorgaans 4,2 tot 4,7 m lang, hoewel er variaties te vinden zijn. Compacte SUV's bieden vaak evenveel laadruimte als hun grotere tegenhangers, maar dat kan ten koste gaan van de passagiersruimte. Compacte SUV's zijn perfect als gezinswagen, met plaats voor de kinderen achterin en voldoende ruimte voor bagage en andere benodigdheden.

Middelgrote SUV

Middelgrote SUV's zijn, zoals de naam al doet vermoeden, groter dan compacte SUV's, maar kleiner dan grote modellen. Normaal gesproken is een middelgrote SUV ergens tussen 4,7 en 5,0 m lang, hoewel er in deze categorie veel variatie is. Middelgrote SUV's zijn perfect voor gezinnen en bieden een combinatie van laadruimte en ruimte voor passagiers. Dit type staat bekend als efficiënt en praktisch en is een van de populairste SUV's op de markt.

Grote SUV

Een grote SUV is niet alleen groter dan een compacte, kleine of middelgrote, dit model is doorgaans ook ontworpen om meer gewicht te kunnen vervoeren. Grote SUV's beschikken over een groot trekvermogen en veel binnenruimte. De meeste SUV's met een lengte van meer dan 4,9 tot 5,1 m zitten in de categorie van grote SUV's. Een van de bepalende kenmerken van het grotere model is dat het drie zitrijen heeft, wat betekent dat er met gemak zeven of acht passagiers in passen. Grote SUV's zijn ook aangepast om zelfs het meest veeleisende terrein aan te kunnen, waardoor offroad-rijden toegankelijker wordt. Dit soort SUV's is ideaal voor grote gezinnen, of voor wie graag buiten kampeert of erop uit trekt met de caravan.

Honda SUV-modellen

Honda CR-V

De Honda CR-V is een middelgrote SUV die voldoende ruimte biedt voor zowel passagiers als lading. Dit model heeft een zuinig hybridesysteem en ophanging waarmee de meeste terreinen een fluitje van een cent worden.

Door de hoogte van deze SUV kun je genieten van een hoge zitpositie, waardoor je een goed zicht op de weg hebt. Met de beste brandstofefficiëntie in zijn klasse is de CR-V een uitstekende keuze voor wie graag lange autoritten maakt.

Honda HR-V

De Honda HR-V is een volledige hybride, met een rijbereik van ongeveer 740 kilometer met een volle tank. Hoewel dit een compacte SUV is, heeft dit model een ruim interieur en een royale laadruimte.

De HR-V is een populair model dat scherp geprijsd is en indrukwekkende prestaties levert.

Honda ZR-V

De Honda ZR-V is nog een middelgrote SUV, over het geheel genomen net iets kleiner dan de CR-V, maar wel iets hoger. Hoewel de kofferinhoud kleiner is dan bij andere SUV's van Honda, is de totale capaciteit in de laadruimte zeer royaal.

De ZR-V, ontworpen ter ondersteuning van een actieve levensstijl, is een populaire keuze en is perfect voor wie de ruimte en efficiëntie van een SUV wil, zonder in te boeten op stijl.

 

Honda e:Ny1

De Honda e:Ny1 is een gloednieuwe compacte SUV – een volledig elektrische vijfdeurs SUV, ideaal voor het leven in de stad. Het panoramische glazen dak zorgt ervoor dat de toch al ruime cabine nog ruimer aanvoelt. Dit model biedt ook snel opladen in slechts 45 minuten*, zodat je in een oogwenk onderweg kunt zijn.

De laadruimte is misschien niet zo groot als die van andere modellen, maar er is voldoende ruimte voor bagage. Dankzij de elektrische achterklep is het in- en uitladen makkelijker dan ooit.

Afmetingen SUV: FAQ's

Wat is de gemiddelde lengte van een SUV?

De meeste SUV's zijn ergens tussen 4 en 5 meter lang, hoewel ze ook wel wat korter of langer kunnen zijn. Ter vergelijking: een gemiddelde gezinswagen is ongeveer 4,5 meter lang.

Hoe hoog is een SUV in meter?

De meeste SUV's zijn ergens tussen de 1,5 en 1,8 meter hoog.

Wat is de gemiddelde hoogte van een SUV?

De hoogte van een SUV kan sterk variëren, afhankelijk van het model en of deze compact, middelgroot of groot is. Gemiddeld varieert de hoogte van een SUV van ongeveer 1,5 tot 1,9 meter.

Wat is een grote SUV?

Een grote SUV is een van de grootste categorieën SUV's op de markt. Dit model is gekenmerkt door de drie zitrijen, met ruimte voor zeven of acht passagiers.

Is een standaard SUV een grote SUV?

Ja – fabrikanten gebruiken de term ‘standaard’ om grote SUV’s te beschrijven.

 

 * Een lading van 10% naar 80% kan worden bereikt in ongeveer 45 minuten met 100 kW DC-lading of in ongeveer 6 uur met 11 kW AC-lading, in optimale omstandigheden, zoals een temperatuur rond de 25°C. De werkelijke oplaadtijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd, het type, de staat en de temperatuur van de oplader en de batterij, de startlading en omgevingsfactoren zoals de buitentemperatuur op de plaats van gebruik. De oplaadtijd kan langer zijn bij kouder weer. Wanneer de batterij een bepaalde temperatuur bereikt, treedt de beveiligingstechnologie in werking