Geef uw tuin een mooie opknapbeurt in slechts 15 minuten

Welkom bij de Honda Tuinclub.

Of je nu een beginner bent en je vraagt je af hoe je het meeste uit je buitenruimte kunt halen, of je bent een doorgewinterde professional die op zoek is naar het beste tuingereedschap om jouw visie op je tuinontwerp compleet te maken, hier vind je de antwoorden.

Weinig zaken bieden meer genoegen dan een goed onderhouden tuin, maar tijd vinden voor grotere projecten kan een echte uitdaging zijn. We hebben een lijst samengesteld met taken die elk slechts vijftien minuten vergen en die ook beginnelingen een gevoel van zekerheid bezorgen om hun tuin moeiteloos een mooie opknapbeurt te kunnen geven.

U kunt veel van deze taken nog gemakkelijker uitvoeren met de vertrouwde Honda Versatool. Met zijn acht druk-en-klik opzetstukken is de Versatool het perfecte tuingereedschap voor verschillende taken zoals grondbewerking en het snoeien van bomen en hagen. Deze tool biedt een interessante kosteneffectieve oplossing voor tuiniers. 

VERPOTTEN VAN UW BUITENPLANTEN

Wanneer uw potplanten beginnen te verwelken en er niet goed uitzien, zijn ze waarschijnlijk te groot geworden voor hun pot en hebben ze extra ruimte nodig om te groeien. Misschien is de pot ook beschadigd of is de potgrond te droog en uitgeput. Dankzij deze vijf eenvoudige verpottingsstappen zullen uw planten weer snel gezond worden.

Stap 1: Kies een nieuwe geschikte pot die iets breder en dieper is dan de huidige pot en voorzie eventueel waterafvoergaten.

Stap 2: Plaats een poreus materiaal, bijvoorbeeld filterpapier, op de bodem van de pot. Het overtollige water wordt dan afgevoerd, maar de losse potgrond stroomt niet mee door de gaten.

Stap 3: Plaats het potmengsel in de bodem van de pot. Dit kan compost zijn of potgrond, met toegevoegde voedingsmiddelen die de groei van de planten bevorderen.

Stap 4: Maak de plant los van de huidige pot door de pot om te draaien. Hou de plant daarbij vast en schud of draai zachtjes tot de plant loskomt. Als de potgrond droog en los is, moet u eerst water geven en de pot enkele minuten laten staan voor u de plant losmaakt. De potgrond en de wortels komen dan samen uit de pot. Wanneer de plant vast blijft zitten, kunt u met een dun mes langs de binnenrand van de pot snijden om de plant los te maken. Als de plant uit de pot gekomen is, verwijdert u eventuele oude wortels die uit de wortelbal steken, met een mes of een schaar.

Stap 5: Plaats de plant voorzichtig in de nieuwe pot en voeg extra potmengsel toe om de ruimte rond de randen te vullen. Druk de plant dan naar beneden en voeg water toe zodat ze vocht en voedingsmiddelen kan opnemen. Voeg eerst een klein beetje water toe tot het potmengsel vochtig is. Voeg even later meer water toe. Blijf regelmatig voedingsmiddelen en water geven, en voeg indien nodig extra potgrond toe als de plant zich in haar nieuwe pot nestelt.

PLANTEN MET VERWELKTE BLOEMEN

Bloemen brengen fantastische kleuren in de tuin en het verwijderen van verwelkte bloemen van de planten houdt uw tuin aantrekkelijk en moedigt nieuwe bloemen aan.

Een verwelkte bloem verwijderen zonder de plant te beschadigen: De technieken om verwelkte bloemen te verwijderen hangen af van het planttype, maar in de meeste gevallen knijpt u de bloem tussen vinger en duim en trekt u ze voorzichtig los. Wees voorzichtig bij planten met stevige of vezelige stengels omdat u de hele plant kunt ontwortelen door aan de koppen te trekken. Knap hier de steel af onder de kop of gebruik een snoeischaar of een gewone schaar.

AFVAL OPRUIMEN OP GAZONS EN PADEN

Bladeren, twijgjes, vuil en afval stapelen zich snel op en geven een slordige indruk. Met het juiste tuingereedschap lost u dit probleem echter snel op en ziet uw tuin er weer onberispelijk uit.

• Een bezem met stijve borstels maakt compact vuil los en verwijdert onkruid met ondiepe wortels uit uw patio's en paden, maar voor het opruimen van los afval op gazons en bloembedden werkt een Honda bladblazer sneller en efficiënter dan u kunt harken of borstelen. Onze HHB 36 AXB bladblazer met batterijvoeding maakt dergelijke taken vederlicht. U kunt ook het blazeropzetstuk gebruiken op de Honda Versatool als u liever met multifunctioneel tuingereedschap werkt.

• Alle Honda blazers voor bladeren produceren een controleerbare luchtstroom om lichte materialen te verzamelen op beheersbare hopen die u dan gemakkelijk kunt weghalen. Bladblazers zijn vooral effectief voor het opruimen van op het gazon gevallen bladeren om te voorkomen dat het gras in de winter verstikt wordt door een mat van bladeren.

Honda draadloze bladblazer
Honda Versatool

HET GAZON OPKNAPPEN

Er zijn maar weinig taken die zo belangrijk zijn voor de mooie afwerking van een tuin als het onderhoud van het gazon. De juiste grasmaaier zal grote delen van het gazon zeer snel maaien.

Trimmen van de gazonranden: Als u de beste manier zoekt om rond bloemperken te trimmen, biedt Honda verschillende gemotoriseerde oplossingen. Waar een geul de rand van het gazon vormt, maakt u met een speciaal ontworpen, gemotoriseerde kantensnijder, zoals de Versatool, zeer snel een keurige en mooie afwerking.

Honda microtuinfrezen

SNEL ONKRUID WIEDEN

Het verwijderen van ongewenste begroeiing uit bloembedden maakt ze mooier en maximaliseert de groeiruimte voor planten. Onkruid wieden met de hand is zwaar werk en is tijdrovend. Honda biedt oplossingen voor tuinen van bijna elke grootte in zijn uitgebreide gamma van tuinfrezen. Als u dit gereedschap regelmatig gebruikt, zal een ondiepe beurt het onkruid en andere ongewenste begroeiing snel verwijderen. Zelfs het kleinste FG110 model of de Versatool met een tuinfreesopzetstuk kan verrassend grote zones in minder dan vijftien minuten mooi opruimen.

HAGEN SNOEIEN

Het snoeien van hagen is gewoonlijk een seizoensactiviteit. Loofhagen worden gesnoeid in de winter, altijd groene hagen in de lente en bloeiende haagplanten na het verwelken van hun bloemen. Een lichte snoeibeurt van enkele minuten levert echter voordelen op voor bijna elke haag. De haag blijft mooi en de nieuwe groei wordt binnen de perken gehouden om te veel schaduw te vermijden.

Honda biedt de beste gemotoriseerde heggenscharen die veel sneller werken dan de traditionele manuele heggenschaar en die indrukwekkende resultaten halen in zeer korte tijd. We denken bijvoorbeeld aan de HHH25D75 modellen met dubbele messen en de HHH25S75 modellen met één mes, beide met een snijstang van 72 cm. Heggenscharen met dubbele messen snijden in beide richtingen, terwijl het model met één mes alleen van rechts naar links snijdt. Dit laatste model is aan de achterkant voorzien van een beschermkap om het gesnoeide materiaal af te voeren.

Wie de voorkeur geeft aan het comfort en de stille werking van gereedschap met een batterijvoeding, kiest Honda's draadloze heggenschaar die een emissievrije technologie biedt zonder afbreuk te doen aan de snoeiprestaties.

Honda heggenschaar

HOU HET VEILIG!

Als u tuingereedschap nodig hebt voor om het even welke activiteit, moet u altijd eerst de handleiding lezen om de instructies in verband met het veilige gebruik ervan te kennen. Draag de aanbevolen veiligheidsuitrusting zoals veiligheidsbril, handschoenen en orenbescherming.