Bosmaaier: krachtige machine in de strijd tegen onkruid

Bosmaaiers zijn krachtige maaiers die je goed kunt gebruiken op dichtbegroeid terrein en lastig te bereiken plekken. Met een bosmaaier, ook wel grastrimmer of kantentrimmer genoemd, ga je de strijd aan met onkruid. We vertellen meer over het gebruik van deze machine.

Wat is een bosmaaier?

Bosmaaiers en grastrimmers worden vaak in één adem genoemd. Hoewel de apparaten op elkaar lijken, zit er een wezenlijk verschil tussen. Het belangrijkste verschil is de kracht. Een grastrimmer is voor de gemiddelde tuinier een prima hulpmiddel om bijvoorbeeld het gras langs de oprit of rond paaltjes in het gazon te trimmen.
De bosmaaieris een zeer krachtige machine. Naast de moeilijk bereikbare plekken, is de bosmaaier ook heel geschikt voor dichtbegroeide plekken. Met een bosmaaier maai je moeiteloos dik en hoog gras of zelfs dunne takken weg. Honda biedt bosmaaiers aan op benzine, maar ook op accu. Hier vertellen we je later meer over.

Wanneer gebruik je een bosmaaier?

Zoals gezegd is een bosmaaier een krachtige machine die bij verschillende lastige klussen kan worden toegepast. Met een bosmaaier kun je bijvoorbeeld:

- lastig bereikbare plekken zoals bermen of slootkanten maaien.
- hoog en dik gras maaien.
- lage struiken en dunne takken maaien/zagen.

Wil je simpelweg de randen van je gazon trimmen, kies dan eerder voor een grastrimmer of kantenmaaier. Die is speciaal daarvoor ontworpen en daarom meer geschikt. Honda biedt een krachtige kantenmaaier aan, waarmee je ervoor zorgt dat ook de randen en hoeken van je gazon er strak uitzien.

Hoe werkt een bosmaaier?

De bosmaaier bestaat uit verschillende onderdelen en kan met verschillende accessoires zijn uitgerust. Er zijn verschillende maai- of zaagsystemen. Zo hebben Honda bosmaaiers (zowel benzine als accu) de volgende onderdelen:
- Maaikop met nylon draad – voor het maaiwerk op lastig bereikbare plekken en onkruid dat niet te hoog of te dicht is.
- Drietandsmes – voor dichtere begroeiing zoals hoog en dicht onkruid.

Honda biedt zelfs twee benzine bosmaaiers aan (UMK 425 UE en UMK 435 UE) waarbij een viertandsmes en zaagblad als optionele opzetstukken worden aangeboden. Hiermee kun je struikgewas en dunne takken zagen en is geen enkele klus te zwaar.
Wist je dat je met behulp van accessoires van je bosmaaier zelfs een snoeier en heggenschaar kunt maken. Zo kun je met één krachtige machine verschillende tuinklussen uitvoeren.

Bosmaaier: krachtige machine in de strijd tegen onkruid

Benzine bosmaaier of accu bosmaaier

Zoals genoemd zijn Honda bosmaaiers verkrijgbaar op benzine en met een accu. De drie verschillende benzine bosmaaiers die Honda aanbiedt, werken alle met een krachtige en energiezuinige 4-takt motor. De motoren van Honda machines hebben een lage emissie en bij de ontwikkeling is ook het geluid zo ver mogelijk teruggedrongen. Hierdoor heb je zo min mogelijk last van lawaai.
Naast technische verschillen onderscheiden de modellen zich ook nog in het type handgreep (dubbel of fietsstuur) en de mogelijkheid voor extra opzetstukken. Bij zowel de benzine maaiers als de accu maaiers heeft Honda comfort hoog in het vaandel staan. Bij de ontwikkeling van de producten is dan ook veel aandacht besteed aan het harnas om het werken met deze machines zo comfortabel en veilig mogelijk te maken.
Honda biedt eveneens een model bosmaaier op accu aan. Dankzij de accu is er weinig sprake van geluidsoverlast. De accu’s zijn krachtig en gaan lang mee. Er zijn verschillende accu’s verkrijgbaar. Hoe groter de capaciteit van de accu die je kiest, hoe langer je ermee kunt werken. Zo zorg je ervoor dat je de klus kunt klaren, zonder onderbrekingen.
Naast een bosmaaier op accu biedt Honda ook ander accu tuingereedschap aan, zoals bijvoorbeeld een heggenschaar en bladblazer. Daarmee zijn tuinklussen zoals snoeien en het opruimen van bladeren in de herfst snel en makkelijk uit te voeren.

Honda Versatool

Ten slotte is er ook de Honda Versatool, een echte alleskunner. Deze machine is ontwikkeld om verschillende tuinklussen mee aan te pakken. Er zijn acht optionele opzetstukken, die aangestuurd worden door de krachtige 4-takt motor van Honda. Met de Versatool heb je een heggenschaar, snoeier, trimmer, bladblazer, kantensnijder en frees ineen. De verschillende opzetstukken zijn gemakkelijk te bevestigen en te verwisselen.

Veilig werken met een bosmaaier

Bosmaaiers en andere tuingereedschappen zijn krachtige machines. Veiligheid staat uiteraard voorop wanneer je met deze machines aan de slag gaat! Denk hierbij aan beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen, gehoor- en gelaatsbescherming. Laat je hierover goed informeren bij de aanschaf van een product.
Overweeg je een bosmaaier of andere Honda machine aan te schaffen? Neem dan eens contact op met een Honda dealer bij jou in de buurt. Hier kun je gericht informatie inwinnen over onze machines en krijg je advies over welke machine het best bij jouw wensen past. Heb je beslist welke machine je wilt ? Bezoek dan onze e-shop.