Uw Honda onderhouden

Met een beetje zorg en liefde gaat uw Honda nog langer mee.

Onderhoud & reparatie

Uw Honda dealer is de beste plek om uw sneeuwfrees regelmatig te laten onderhouden. Maar u kunt zelf als eigenaar ook heel veel doen om hem in perfecte (en veilige) conditie te houden.

Houd hem schoon

Een beetje schoonmaken maakt een groot verschil - niet alleen voor de levensduur en de dagelijkse werking van uw machine, maar ook voor de restwaarde. Spoel de vijzelbehuizing en wielen af met een tuinslang en maak de rest van de sneeuwfrees schoon met een vochtige doek. Zo eenvoudig is het.

Controles voordat u aan de slag gaat

Voer altijd een inspectie uit voordat u de machine aanzet. Lees de handleiding door voordat u begint en controleer het olieniveau en de conditie van de vijzel. Zorg dat deze vrij is van zand en rommel.

Dit is een lijst van belangrijke voorzorgsmaterialen:

  • Zorg ervoor dat de motor is uitgeschakeld voordat u begint met onderhoud of reparatie.
  • Laat de motor volledig afkoelen.
  • Zorg ervoor dat uw werkplaats voldoende geventileerd is.
  • Houd sigaretten, vonken en vlammen weg van de brandstof en van brandstofgerelateerde onderdelen.

Brandstofverslechtering

Als u hem goed onderhoudt, zal uw Honda sneeuwfrees jarenlang probleemloos zijn werk doen. Dit geldt ook voor het brandstofsysteem. Maar benzine kan snel slechter worden, waardoor er problemen kunnen ontstaan met het starten of met de werking en er, in sommige gevallen, schade aan het brandstofsysteem kan ontstaan. Het is daarom het beste om benzine te kopen voor 30 tot 60 dagen, niet langer. Als u wel benzine koopt voor meer dan 60 dagen, voeg dan een brandstofstabilisator toe aan uw brandstoftank tijdens het vullen.

Onderhoudsschema

Om u te helpen uw sneeuwfrees goed te onderhouden, hebben we een onderhoudsschema in de handleiding opgenomen. Hierin staan de basisprocedures die u regelmatig zou moeten doorlopen. Zo kunt u bovendien goed bijhouden welk onderhoud aan uw sneeuwfrees u hebt laten uitvoeren. Het onderhoudsschema is van toepassing op normale gebruiksomstandigheden. Als u uw sneeuwfrees onder zware omstandigheden gebruikt, vraag dan uw dealer om een persoonlijk onderhoudsadvies.

 

Onderhoudsdocument

Het is een goed idee om het onderhoudsdocument van uw machine up-to-date te houden volgens zijn onderhoudsschema. Dit bespaart u kosten op de langere termijn en zorgt ervoor dat uw machine zijn waarde behoudt – altijd een pluspunt. Zorg ervoor dat het onderhoud altijd plaatsvindt bij een Honda dealer; op die manier bent u er zeker van dat er hoogwaardige en originele Honda onderdelen - specifiek gemaakt voor uw machine - worden gebruikt.