Waarom Honda?

Bij Honda maken we droom per droom waar.

De moed om conventies uit te dagen

Het is waar – Honda begon als motorfietsenfabrikant. Dat zijn we nog steeds. En dat begon met een passie om een aantal van 's werelds grootste technologische problemen op te lossen.

Maar er zijn allerlei soorten uitdagingen in de wereld, dus waarom blijven hangen in het bekende? Onze oprichter, Soichiro Honda, deed dat niet. En vanaf het moment dat die allereerste motorfiets gemaakt werd, creëerde zijn nieuwsgierigheid een sneeuwbaleffect; ze is aanwezig in elke machine die we bouwen.

"We hebben maar één toekomst, en deze zal bestaan uit onze dromen als we de moed hebben om de uitdaging aan te gaan met conventies."

Soichiro Honda

Een ontdekkingsreis

Onze technologische verkenningsreis heeft ons op meer manieren geholpen dan we ooit voor mogelijk hielden.

In 1980, toen andere sneeuwfrezen onhandige en ingewikkelde bedieningselementen hadden, vroegen wij ons af hoe we dat beter zouden kunnen doen. We bleken dat echter al te doen; de technologie zat al die tijd al in onze grasmaaiers. En dus combineerden we ons hydrostatische aandrijvingsmechanisme met onze sneeuwfrezen voor supersoepel schakelen met één hendel – dat was zo'n praktische innovatie dat ze vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt.

Leef de droom

We maken niet alleen gunstige innovaties voor onze klanten – onze eigen kantoren en fabrieken profiteren er ook van.

De winters in Honda's onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Hokkaido, Japan, zijn behoorlijk sneeuwrijk. We laten die sneeuw niet gewoon wegsmelten, maar gebruiken deze voor ons eigen airconditioningsysteem. We dromen niet alleen onze ideeën – maar maken ze ook waar.

Streng voor sneeuw, niet voor de natuur

In onze ogen is het creëren van de meest opwindende technologieën niet bruikbaar als dit niet op een efficiënte manier gebeurt – dat is gewoon niet de Honda manier. Ons streven is om de milieuvriendelijkste machines die er bestaan te bouwen. We zijn van plan om nog heel lang mee te draaien en we streven ernaar om de toekomst zo goed mogelijk te maken.

Daarom waren wij de eersten met een 4-taktmotor – die u in elke sneeuwfrees vindt die wij maken. Ze zijn geweldig zuinig en hebben lagere en schonere emissies. Onze ideeën houden uw schoenen sneeuwvrij en houden de sneeuw stevig op de poolkappen. Dat is het genot van het hebben van een Honda.