De voordelen van draadloos tuinieren

Welkom bij de Honda Tuinclub. 

Veel tuiniers gebruiken vandaag draadloze gereedschappen. Ze hebben daardoor een grotere bewegingsvrijheid en kunnen in verschillende hoeken van de tuin werken zonder gehinderd te worden door te korte kabels.

Bij het onderhouden of opknappen van uw tuin hebt u zoveel mogelijk flexibiliteit nodig. En de functies en de voordelen van draadloze gereedschappen illustreren duidelijk waarom ze momenteel zo populair zijn.

Bieden draadloze gereedschappen het nodige vermogen?

Draadloze gereedschappen waren vroeger altijd een compromis. Alle tuiniers waren er toen van overtuigd dat oplaadbare batterijen onmogelijk de actieradius of het vermogen konden bieden die nodig zijn voor zwaardere taken.

Vandaag beschikken we echter over lithiumionbatterijen met volledig andere eigenschappen en moeten we de mogelijkheden van draadloze gereedschappen dus herzien. Deze krachtige nieuwe Li-ion batterijen zijn verkrijgbaar in steeds hogere spanningen en met een indrukwekkend lange levensduur. Ze bieden de vereiste duurzaamheid en prestaties om een taak volledig en zonder onderbreking af te werken. En dankzij hun supersnelle oplaadtijden zijn ze weer gebruiksklaar na uw korte pauze voor een welverdiende verfrissing.

De voordelen van draadloos tuinieren

De voordelen van draadloze gereedschappen

Ontladen en opladen

De actieradius van draadloze tuingereedschappen is natuurlijk beperkt en na een zekere tijd moet u uw taak onderbreken om de batterij op te laden. Als u dus altijd zeer lang moet werken of als u een bijzonder grote tuin moet onderhouden, zullen gereedschappen op benzine altijd beter geschikt zijn voor dit soort werk.

Draadloze gereedschappen blijven echter een geldig alternatief voor beroepslui en een uitstekende keuze voor huiseigenaars. Ze bieden immers veel meer flexibiliteit en verplaatsbaarheid, en veel batterijen hebben een aanvaardbare oplaadtijd.

Honda biedt bijvoorbeeld een keuze uit drie batterijen: de 4 Ah batterij wordt volledig opgeladen in 35 minuten, de 6 Ah in 55 minuten en de 9 Ah in 77 minuten.

Voor het onderhoud van een gazon kunnen professionele en privétuiniers ook gebruik maken van een robotmaaier die niet alleen draadloos maar ook autonoom werkt. Als u meer informatie wilt over de grotere gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie die dit kan opleveren, kunt u hier ons artikel over robotmaaiers lezen.

Geluidsarme draadloze gereedschappen

Als enthousiaste tuinier aanvaardt u dat uw rustige omgeving plots ruw wordt verstoord door het lawaai van de noodzakelijke onderhoudstaken. Draadloze elektrische gereedschappen werken echter veel stiller dan hun tegenhangers op benzine. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is geluidsoverlast de op een na grootste omgevingsoorzaak van gezondheidsproblemen, net na het effect van de luchtkwaliteit*. In uw tuin moet u vaak het gazon maaien. U loopt dus minder risico op gehoorschade als u een draadloze maaier gebruikt. Uw buren zullen de daling van het geluidsniveau waarschijnlijk ook waarderen, vooral als u graag uw uitgebreide takenlijst begint af te werken zodra de zon opkomt.

Groener tuinieren

Een motor met batterijaandrijving is een echt milieubewuste keuze voor wie groener wil tuinieren. U verbruikt geen benzine en u zult ook nooit brandstof verspillen als u de tank bijvult. Een verbazingwekkend getal van miljoenen liters benzine wordt inderdaad elk jaar verspild via een overlopend reservoir.

De motor met batterijaandrijving van Honda is vervaardigd op basis van een aluminium ontwerp zonder ventilator en stelt nieuwe normen voor geluidsarm en duurzaam tuinieren. Draadloos tuingereedschap verlaagt uw koolstofvoetafdruk door uw behoefte aan fossiele brandstoffen volledig uit te schakelen. Ze worden gevoed via het elektriciteitsnet. Als u dus hernieuwbare energie gebruikt in uw huis, zijn ze volledig emissievrij.

Efficiënt en betaalbaar

Draadloze tuingereedschappen bieden nog een ander voordeel: het goedkope onderhoud. U hebt geen brandstof en slechts weinig olie nodig, en uw batterijen zijn oplaadbaar. U bespaart dus geld, maar ook tijd en energie omdat u geen brandstof meer moet kopen en opslaan. Bij draadloos tuinieren ligt alles meteen binnen bereik.

Om efficiënter te kunnen omschakelen, gebruikt Honda een universeel batterijsysteem. De batterijen zijn dus verwisselbaar en kunnen worden gebruikt op alle draadloze producten van Honda. U moet dus geen nieuwe batterij kopen voor elk product dat u bezit. U verplaatst gewoon de batterij als u een ander Honda gereedschap wilt gebruiken.

Gemakkelijker en flexibeler

U hebt geen snoer meer nodig en het werken op moeilijk bereikbare plaatsen in uw tuin verloopt dus veel gemakkelijker. U moet zich ook geen zorgen meer maken over ongevallen met beschadigde snoeren. Deze lichtere en flexibelere gereedschappen bieden een oplossing voor veel courante problemen bij het tuinieren.

U wilt uw oude grasmaaier vervangen of u zoekt een manier om zuiniger te tuinieren? Overweeg dan zeker de aankoop van draadloze tuingereedschappen.

Als u meer wilt weten over de andere voordelen van de draadloze grasmaaiers, bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers van Honda, vindt u hier meer informatie.

* Bron: https://ec.europa.eu/environment/noise/health_effects_en.htm#