Robot grasmaaier: mooi gazon zonder moeite dankzij robotmaaier

Niets zo mooi als een strak gazon, dat weet elke tuinier. Maar dat dit onderhoud en moeite vergt, is ook bekend. Een robotmaaier kan een oplossing bieden. Met een robot grasmaaier heb je een mooi en strak gazon, zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.

Wat is een robotmaaier?

Een mooi gazon vergt onderhoud. Zeker tijdens warme periodes, wanneer het gras snel groeit, zul je regelmatig moeten maaien. Dit is een klus die nu eenmaal wat tijd en moeite kost. Maar, een robotmaaier kan je hierbij helpen. Een robot grasmaaier is een compacte maaier die de klus voor zijn rekening neemt. Zo houd jij meer tijd over om van de tuin te genieten.

Honda biedt verschillende robotmaaiers aan. De Miimo serie biedt vijf verschillende modellen, voor elke tuin een model dat past. Zo is er de HRM 40, die geschikt is voor gazons tot een oppervlakte tot 400 m2 , maar is er ook de HRM 3000 die tot wel 4.000 m2 kan maaien.

Combineren maar

De HRM 3000 heeft de grootste capaciteit. Maar, is jouw gazon groter dan 4000 m2, dan is er dankzij slimme ontwikkelingen ook voor jou een oplossing. Met Multi-Miimo is het mogelijk om verschillende Miimo’s aan elkaar te koppelen en te combineren. Hiermee kun je je capaciteit in principe eindeloos vergroten en is geen gazon te groot voor de slimme Miimo maaiers van Honda. Zo wordt het onderhouden van een grote tuin een stuk makkelijker gemaakt.

Hoe werkt een robotmaaier?

Een robotmaaier is een compacte en slimme grasmaaier. Na de installatie en het programmeren van de maaier, kan hij zelfstandig aan het werk. Bij de maaier hoort een laadstation. Na het maaien, of wanneer de accu leeg raakt, weet de Miimo het laadstation zelf terug te vinden en gaat hier altijd automatisch weer naartoe. Door een begrenzingskabel rondom het gazon of het te maaien gebied te plaatsen, baken je het werkgebied van de Miimo af. Hij blijft binnen de grenzen van die afbakening.

Dankzij de accu is de robotmaaier erg stil. Je kunt een robotmaaier naar wens programmeren. De maaier kan hellingen tot wel 25 graden maaien. De grasmaaiers zijn hebben gevoelige sensoren en kunnen daardoor goed navigeren rondom obstakels zoals tuinmeubilair, borders of vijvers. Dankzij het compact formaat kan de Miimo ook onder je tuinmeubilair maaien en hoef je dit dus niet te verplaatsen.

De Honda robotmaaiers werken op sterke accu’s. Naast robotmaaiers op accu, biedt Honda nog andere accu tuingereedschappen aan, zoals bijvoorbeeld een heggenschaar en bladblazer.

Mulchmaaien

Mulchen is een natuurlijke manier van bemesten. Het gras dat gemaaid wordt, is perfect mulchmateriaal. De Miimo snijdt het gemaaide gras in kleine deeltjes, die direct weer in het gazon vallen. Hiermee bemest je automatisch en op natuurlijke wijze je gazon.

Slimme robot grasmaaier

Bij Honda staat gebruiksgemak altijd voorop. De HRM 40 Live, de HRM 70 Live en de HRM 3000 Miimo maaiers zijn erg slim. Zo kan de robotmaaier op basis van de actuele weersomstandigheden zelf uitkienen wanneer het beste moment is om te maaien. Zo weet hij bijvoorbeeld wanneer het gras snel groeit en zal hij automatisch gaan maaien. Wanneer het zo droog is, dat je gras moeilijk van een maaibeurt herstelt, weet de slimme maaier dit en zal hij de maaibeurt uitstellen.

Deze modellen zijn uitgerust met een handige smartphone app, waarmee je de maaischema’s kunt inzien en besturen, waar je ook bent. De HRM 40 Live is te verbinden met Amazon Alexa, hiermee sta je in directe verbinding met de grasmaaier en kun je zelfs mondelinge opdrachten geven of word je realtime van informatie voorzien.

Antidiefstal

Een robotmaaier is een kostbaar apparaat, maar je hoeft niet bang te zijn dat jouw Miimo gestolen wordt. De maaiers zijn beschermd met een unieke beveiligingscode. Wanneer de Miimo wordt opgetild, stoppen de messen met draaien en gaat er een alarm af. Pas na het invullen van de unieke beveiligingscode kan de Miimo weer gestart worden.

Een robot grasmaaier installeren in simpele stappen

Is er dan helemaal niets wat je zelf moet doen? Jawel, het installeren en programmeren van de robotmaaier. Maar, dit is een simpele klus die gemakkelijk te klaren is.

1. Plaats en installeer het laadstation.
2. Baken het te maaien gebied af met de begrenzingskabel.
3. Start het installatieproces. Dit gebruiksvriendelijke proces laat de maaier de tuin in kaart brengen en stelt een maaischema op.

Vind je het prettig om hulp te krijgen bij het installeren en programmeren van de robotmaaier? De Honda dealers staan hierbij voor je klaar. Bij een Honda dealer bij jou in de buurt kun je informatie inwinnen voor je een robotmaaier aanschaft. Zo kies je het model dat perfect bij jouw tuin en wensen past.