Onmisbaar tuingereedschap voor het werken in de tuin

Om je tuin mooi te houden, is onderhoud vereist. Het juiste tuingereedschap maakt het werken in de tuin makkelijker. Van een grasmaaier tot een heggenschaar, dit gereedschap heb je nodig in de tuin.

Welk tuingereedschap is nodig?

Deze vraag is niet met één simpel antwoord te beantwoorden. Welk gereedschap je nodig hebt in de tuin, hangt uiteraard af van de inrichting van je tuin. Heb je geen gazon, dan heb je ook geen grasmaaier nodig. Om het iets makkelijker te maken, delen we dit artikel op in tuinklussen en onderdelen van de tuin. We leggen per onderdeel uit wat je nodig hebt.

Tuingereedschap voor gazononderhoud

Een mooi gazon vergt onderhoud en het juiste gereedschap kan je helpen om deze onderhoudsklussen iets makkelijker te maken.
Voor gazononderhoud kun je de volgende apparaten gebruiken:
- Grasmaaier of robotmaaier om het gras te maaien
- Kantenmaaier om de randen van het gazon strak te houden
- Tuinfrees om het gazon te verticuteren Hoe je het gazon precies onderhoudt, vertellen we je in de blog over gazononderhoud.

Bomen, struiken en planten snoeien

Voor een gezonde groei is het belangrijk om je bomen, struiken en planten regelmatig te snoeien. Dit doe je meestal in elk geval één keer per jaar. Maar wanneer je snoeit, verschilt per plant of boom. Snoeien kan een intensieve klus zijn. Door gebruik te maken van gemotoriseerd gereedschap is de klus sneller én makkelijker geklaard. Honda biedt hiervoor de krachtige Versatool aan. Dit gereedschap is eigenlijk meerdere gereedschappen in één. Dankzij de verschillende opzetstukken kun je de Versatool namelijk ook gebruiken als kantenmaaier, heggenschaar, grastrimmer en tuinfrees.

Hagen snoeien

Om hun mooie vorm te behouden, zul je ook je hagen moeten snoeien. Dit kun je doen met de hand, met een snoeischaar, maar ook met een krachtige Honda heggenschaar. Een heggenschaar maakt deze klus een stuk lichter én helpt je om het werk sneller gedaan te krijgen.

Herfstbladeren opruimen

En aan het eind van de zomer, als de herfst zijn intrede doet, krijg je weer te maken met gevallen herfstbladeren. Wist je dat je deze in de border gerust kunt laten liggen, maar dat je ze op paden en op het gazon beter weg kunt halen. Je kunt natuurlijk in de weer gaan met een hark of bezem, maar makkelijker is het om gebruik te maken van een bladblazer. Met een krachtige Honda bladblazer blaas je de bladeren op een hoop, waarna je deze makkelijk naar de composthoop of vuilbak kunt brengen.

Elektrisch, accu of benzine

Honda heeft een uitgebreid assortiment tuingereedschappen. Bij veel gereedschappen kun je ook nog kiezen tussen de elektrische-, accu- of benzinevariant. De elektrische- en accuvarianten hebben geen uitlaatgassen en produceren minder geluid. Het grote voordeel van een apparaat met accu of benzine ten opzichte van de elektrische variant is de wendbaarheid. Beide zijn immers draadloos, terwijl je met een elektrisch apparaat beperkt bent in je bewegingen door het snoer. Voor de écht zware klussen kiest men doorgaans voor de benzinevariant, deze machines zijn beschikken over een energiezuinige, maar zeer krachtige motor ! Er valt genoeg te kiezen dus en het aanbod is groot. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kun je altijd terecht bij een Honda-dealer bij jou in de buurt voor passend advies op maat.