Kleine stadstuin inrichten en aanleggen: onze Tips

In de stad is soms weinig ruimte voor groen. Toch kun je met jouw kleine tuin een steentje bijdragen aan een beter klimaat én er een fijne groene oase van maken. Wij delen onze tips voor het inrichten van een kleine stadstuin.

Waarom je kleine stadstuin groen inrichten?

We krijgen te maken met steeds extremere weeromstandigheden. Van stijgende temperaturen tot periodes van extreme regenval. Veel stadstuinen bestaan voor het grootste gedeelte uit tegels. En hoewel een mooi terras natuurlijk een fijne plek is om te zitten, is groen in de tuin vooral ook in de stad van groot belang.
Een groene tuin zorgt voor een betere en natuurlijke afvoer van water, helpt de temperatuur te verlagen en is goed voor de biodiversiteit. En ja, ook in jouw kleine stadstuin kun je zo’n groene oase realiseren.

Een kleine stadstuin inrichten

Een stadstuin heeft vaak maar een beperkte ruimte. Het is dus belangrijk om deze zo goed mogelijk te benutten. Maak een zitje waar je zowel kunt loungen als kunt eten. In een grote tuin kun je variëren met verschillende soorten beplanting die elkaar in de verschillende seizoenen afwisselen, maar in een kleine tuin is hier vaak geen ruimte voor. Qua plantenkeuze is het daarom slim om te kiezen voor wintergroene, inheemse planten.
Laat je ook adviseren over de grootte van de planten. Wat nu een klein boompje lijkt, kan uitgroeien tot een reus. Er zijn handige trucjes waarmee je je tuin groter kunt laten lijken. Bijvoorbeeld door een spiegel te plaatsen of door gebruik te maken van muurtjes, hagen of hoogteverschillen.

Gereedschap voor een kleine stadstuin

In een kleine tuin heb je doorgaans weinig ruimte voor een gazon. Maar mocht je toch voor een gazon in je tuin kiezen, dan is het belangrijk om je gazon goed te onderhouden. Maaien is een klus waar je niet aan ontkomt. Voor kleine gazons heeft Honda de Miimo HRM40 een slimme en gebruiksvriendelijke robotmaaier die deze klus voor jou uit handen neemt.
Kies je voor een heg, zul je deze ook moeten snoeien. Dit kan heel gemakkelijk met een Honda heggenschaar op accu. Deze gebruiksvriendelijke, draadloze heggenschaar helpt je binnen no-time deze klus te klaren.
In een kleine tuin heb je vaak geen ruimte voor een schuur om al je gereedschap in op te slaan. Het is dan ook echt een aanrader om te kiezen voor de multifunctionele Honda Versatool. Dit veelzijdige apparaat is dankzij de verschillende opzetstukken te gebruiken voor snoeiklussen, maar ook als kantensnijder, trimmer en tuinfrees. Dit is dus heel ruimtebesparend!
Wil je meer weten over de verschillende Honda gereedschappen? Een Honda dealer bij jou in de buurt staat voor je klaar met vrijblijvend advies op maat!