De spectaculairste tuinen van Europa

Welkom bij de Honda Tuinclub.

We hopen dat u genoten hebt van de schoonheid van onze spectaculaire mysterieuze tuinen. Maar hebt u juist geraden? Het wandelpad in de boomtoppen, de eindeloos bloeiende bloemen en de iconische waterlelies bevinden zich in drie van Europa's indrukwekkendste locaties: Kew Gardens in het Verenigd Koninkrijk, Keukenhof in Nederland en Giverny in Frankrijk. 

Als onze pittoreske tips uw belangstelling hebben gewekt, kunnen we nog meer informatie geven over deze ongelofelijke locaties. Misschien wordt dit een van uw toekomstige reisbestemmingen of misschien geven deze tips u inspiratie voor uw eigen tuin.

Kew Gardens, Londen, UK. Toonaangevende botanische tuinen.

De 121 hectare grote Royal Botanic Gardens van Kew bevinden zich in Londen, in het Verenigd Koninkrijk. Op een indrukwekkende loopbrug tussen de boomtoppen geniet u van een magisch uitzicht vanuit een bladerdak hoog boven de grond. Dit park bevat meer dan 50.000 soorten van exotische planten en bomen. Dat verklaart meteen waarom dit park een van de populairste attracties van Londen is en op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Deze prachtige locatie heeft zelfs een eigen politiekorps dat meer dan 150 jaar geleden werd opgericht en dat vandaag nog steeds patrouilleert in het park. Kew Gardens heeft een verbazingwekkende geschiedenis. De Chinese pagode van Kew werd voltooid in 1762. King William's Temple herbergt een mengelmoes van verwilderde Zuid-Europese planten en werd gebouwd voor koningin Victoria. Het verbluffende Palm House met zijn weelderig overdekt regenwoud dateert uit 1844. Kew bevat ook de oudste potplant ter wereld, een kolossale Jura Cycas die werd verzameld tijdens de reizen van Kapitein Cook naar Zuid-Afrika in 1775. The Hive is waarschijnlijk een van de meest opvallende punten in het park. In deze enorme installatie, die gebouwd is als eerbetoon aan de Britse honingbijen, wordt het leven in een bijenkorf nagebootst. Het park bevat verder de grootste Victoriaanse serre ter wereld en de Princess of Wales Conservatory die 10 klimaatzones telt. Dit grootste park ter wereld is zeker een niet te missen bestemming voor liefhebbers van wetenschap, natuurbehoud en onberispelijk design.

Keukenhof, Lisse. De Tuin van Europa.

In de gemeente Lisse, niet ver van Amsterdam, ligt het Keukenhof, een van de grootste bloementuinen ter wereld. Als u op het juiste moment komt, staan hier meer dan 7 miljoen bloemen in bloei. Tussen oktober en december worden hier miljoenen bloembollen geplant om tussen maart en mei gedurende 8 weken ononderbroken te bloeien. Het park is alleen open tijdens deze korte spectaculaire periode en meer dan een miljoen bezoekers stromen toe om dit prachtige schouwspel te bewonderen. De beplanting wordt elk jaar rond een ander thema ontworpen en wordt zodanig gesynchroniseerd dat een bezoeker vanuit elke plaats in het bloemenpark altijd een adembenemend kleurenspektakel te zien krijgt. Tulpen, orchideeën, rozen, hyacinten, gele narcissen, anjers en irissen bloeien in een oceaan van bloemen en geuren die zich over 80 hectare uitstrekt. De bloemen zijn de vedetten van de Engelse landschapstuin, de natuurtuin en de Japanse tuin van het park en verfraaien prachtige uitstallingen in vier paviljoens. Het Keukenhof dateert uit de 15de eeuw en werd als een kleine tuin aangelegd door gravin van Beleren die in Kasteel Teylingen verbleef. Het park groeide uit om de volledige ruimte te vullen waar vroeger het kasteelterrein lag. In 1949 kwam een groep bloemenexporteurs en vooraanstaande bloembollenkwekers op het idee om de ruimte te gebruiken voor het tentoonstellen van Amsterdams meest indrukwekkende voorjaarsbloeiende bloembollen. Er werd toen geschiedenis geschreven en de mooiste lentetuin van Europa was geboren.

Claude Monet's tuin, Giverny, Frankrijk. Een impressionistisch toevluchtsoord.

Het mooie dorpje Giverny trok de aandacht van Claude Monet toen hij er in 1883 met de trein langs reed. Hij betrok onmiddellijk een onregelmatig gebouwd huis in dit dorp en begon met de aanleg van de spectaculaire tuinen die zijn muze werden tot aan zijn dood in 1926. Dit park met zijn bloemrijke vergezichten en wereldberoemde waterlelies is nu een bedevaartsoord voor bewonderaars van het impressionisme uit de hele wereld. Giverny is nog steeds een klein plattelandsdorpje, maar het huis waar Monet 40 jaar woonde, Maison et Jardins de Claude Monet, met door de kunstenaar ontworpen en ingerichte kamers, trekt elk jaar massa's bezoekers. Enkele van Monet's meest bewonderde meesterwerken werden hier geschilderd in dit betoverende landschap. Tijdens uw verkenningstocht zult u honderden bloembedden aantreffen met levendige kleuruitbarstingen die het terrein helemaal vullen, naast klimplanten die boven uw hoofd bloeien. Deze tuinen werden ontworpen door de meester van het impressionisme en ze stellen niet teleur. De beroemde Japans geïnspireerde watertuin en de lelievijvers die Giverny wereldberoemd hebben gemaakt, zijn opmerkelijk rustgevend. De aanleg ervan nam tien jaar in beslag en als u de oosterse planten en bomen weerspiegeld ziet in het glinsterende water zult u even betoverd en geïnspireerd zijn als Monet zelf.