Uw Honda goed houden

Met een beetje zorg en liefde gaat uw Honda nog langer mee.

Onderhoud & reparatie

Uw Honda dealer is de beste plek voor periodiek onderhoud. Maar u kunt zelf als eigenaar ook heel veel doen om uw Honda in perfecte (en veilige) conditie te houden.

Houd hem schoon

Een beetje schoonmaken maakt een groot verschil - niet alleen voor de levensduur en de dagelijkse werking van uw machine, maar ook voor de restwaarde.

Controles voordat u aan de slag gaat

Voer altijd een inspectie uit voordat u de machine aanzet. Lees de handleiding door voordat u aan de slag gaat en controleer het olieniveau van de motor.

Dit is een lijst van belangrijke voorzorgsmaterialen:

  • Zorg ervoor dat de motor is uitgeschakeld voordat u begint met onderhoud of reparatie.
  • Laat de motor volledig afkoelen.
  • Zorg ervoor dat uw werkgebied voldoende geventileerd is.
  • Houd sigaretten, vonken en vlammen weg van de brandstof en van brandstofgerelateerde onderdelen.

Brandstofverslechtering

Als u hem goed onderhoudt, zal uw Honda jarenlang probleemloos zijn werk doen. Dit geldt ook voor het brandstofsysteem. Als uw power equipment gedurende langere tijd wordt opgeborgen, kunt u het beste het brandstofsysteem aftappen, omdat de benzinekwaliteit snel kan verslechteren. Dit kan start- of werkingsproblemen veroorzaken, en in sommige gevallen zelfs schade aan het brandstofsysteem.

Onderhoudsschema

Om u te helpen uw Honda goed te onderhouden, hebben we een onderhoudsschema in de handleiding opgenomen. Hierin staan de basisprocedures die u regelmatig zou moeten doorlopen. Zo kunt u bovendien goed bijhouden welk onderhoud u hebt laten uitvoeren aan uw product.

Onderhoudsdocument

Het is een goed idee om het onderhoudsdocument van uw machine up-to-date te houden volgens zijn onderhoudsschema. Dit bespaart u kosten op de langere termijn en zorgt ervoor dat uw machine zijn waarde behoudt – altijd een pluspunt. Zorg ervoor dat het onderhoud altijd plaatsvindt bij een Honda dealer; op die manier bent u er zeker van dat er hoogwaardige en originele Honda onderdelen - specifiek gemaakt voor uw machine - worden gebruikt.