Uw Honda (laten) onderhouden

Het is helemaal niet moeilijk om uw buitenboordmotor er blijvend uit te laten zien zoals hij eruitzag toen hij voor het eerst het water opging – u hoeft maar een paar dingen te doen.

Uw Honda laten onderhouden

Zoals u kunt lezen in de handleiding, kunt u uw Honda in goede staat houden door periodieke onderhoudsbeurten te laten uitvoeren. Zorg ervoor dat uw onderhoudsboekje up-to-date blijft, want daardoor profiteert u optimaal van uw Honda garantie.

Als u uw buitenboordmotor onder veeleisende of commerciële omstandigheden gebruikt, zal hij vaker een onderhoudsbeurt moeten krijgen. Uw dealer kan u hier meer over vertellen.

Uw Honda goed houden

Uw officiële Honda Marinedealer is het beste adres voor onderhoud en reparatie van uw motor op regelmatige basis. We raden u aan om onderhoud en reparaties te laten uitvoeren door de dealer van wie u het product hebt gekocht, omdat deze de meeste kennis heeft van uw product.

Om de beste kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen, raden we u aan alleen nieuwe en originele Honda onderdelen te gebruiken.

Rol uw mouwen op

Als eigenaar kunt u zelf ook een heleboel doen om uw product in optimale conditie te houden. Periodiek onderhoud verlengt de levensduur van uw buitenboordmotor, zodat u nog vele jaren zorgeloos kunt genieten van uw vaartochten. Om de motor in topconditie te houden, staat in de handleiding een onderhoudsschema weergegeven. Check dit regelmatig.

Basisonderhoud voor gebruik

  • Controleer altijd het olieniveau voordat u de motor start.
  • Luister tijdens het starten van uw motor altijd even of u ongebruikelijke geluiden hoort; controleer ook of het koelwater vrij stroomt.
  • Controleer of alle bouten en sluitingen vastzitten en of de motor is bevestigd aan de boot.

Basisonderhoud na gebruik

  • Laat de motor altijd eerst afkoelen voordat u onderhoud gaat uitvoeren.
  • Spoel de motor altijd grondig af, of spoel het zoute water weg met schoon water.
  • Als u de motor voor langere tijd wilt opbergen, ontkoppel dan de accu en haal eventueel overgebleven benzine eruit.
  • Als uw Honda commercieel gebruikt wordt, kunnen de lange werkuren vragen om meer onderhoudscontroles.

Het volledige onderhouds- en reparatieadvies voor buitenboordmotoren en opblaasboten vindt u in uw handleiding.