Waarom Honda

Honda doet dingen op zo'n manier dat mensen er altijd blij van worden.

Het begon met een droom

In 1947 maakten we onze eerste motorfiets, de Honda Dream. Deze stelde mensen in staat om verder te reizen, naar het werk of voor de lol. Met deze motorfiets begon Soichiro Honda aan het waarmaken van zijn droom: dingen maken die mensen nuttig zouden vinden en waaraan mensen plezier zouden beleven.

En dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd. Elke ontwerper van Honda werkt, eet en slaapt om betere producten te maken - en om producten te maken die het leven beter maken.

Het is mijn doel om mensen te helpen een gelukkiger leven te leiden door middel van technologie."

Soichiro Honda

Verder kijken dan de horizon

We dromen constant over de toekomst. Voor ons zijn de spannende ideeën van vandaag de levensverbeterende realiteit van morgen. Van de allereerste buitenboordmotor die we maakten in 1964 tot de geweldige BF250 buitenboordmotor in 2014; de ene innovatie heeft altijd geleid tot de volgende.

Honda buitenboordtechnologieën zoals Programmed Fuel Ignition (PGM-Fi) en Variable Valve Timing (VTEC™) werden voor het eerst gebruikt in onze Formule 1-raceauto's. Deze technologieën zorgen voor de prestaties en het vermogen die onze 4-taktbuitenboordmotoren tot marktleiders bekronen vandaag de dag.

Onze buitenboordmotoren lopen soepel en stil en kennen emissienormen die leidend zijn in de branche, zoals u mag verwachten van Honda. Alle buitenboordmotoren in de Honda serie zijn, ongeacht hun grootte of hun functie, elegant ontworpen om een perfecte efficiëntie te bieden. En u weet dat u gedurende een lange tijd op ze kunt rekenen.

Gebruik van slimme kracht

Als de grootste motorenfabrikant ter wereld voelen we ons verantwoordelijk voor onze wereld. We maken 4-taktmotoren met een lage uitstoot van schadelijke stoffen, die brandstof op een schone manier verbruiken dankzij een slimme verbrandingsmethode en slimme technieken. En de fabrieken waar ze gemaakt worden zijn ook zo gebouwd dat ze zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu.

Voor de lange termijn

Er is een reden waarom u zo veel oudere producten van ons nog steeds gebruikt ziet worden in wateren over de hele wereld – ze zijn gebouwd om lang mee te gaan. Maar we zouden Honda niet zijn als we niet dat beetje extra zouden doen. Daarom zit er op onze waterproducten een van de meest uitgebreide en waterdichte garanties die er zijn.