Close

Honda GL1800 Goldwing

Moeiteloze prestaties

Waarom glijden als je kunt vliegen?

Scrollen

Product logo Honda Gold Wing.

De enige echte.

Kenmerkende prestaties met een individueel karakter, de Honda Gold Wing is uniek.

Kracht en stabiliteit

Een innovatief chassis dat de wendbaarheid optimaliseert.

Zijaanzicht Honda Gold Wing.

Neem het bodywork weg en je merkt dat de GL1800 Gold Wing overladen is met innovatieve technologie die touren en cruisen naar een hoger niveau tilt.

Een licht, volledig aluminium gegoten Beam frame zorgt voor een vertrouwenwekkende stabiliteit met een geometrie die een wendbaar rijgedrag waarborgt. De dubbele wishbone voorophanging levert een soepele schokdemping en een nauwkeurige besturing op.

Allround comfort

De achterophanging is een Pro-Arm type. De combinatie met de unieke Pro-Link levert een hoog luxeniveau op. De veervoorspanning achteraan is elektrisch verstelbaar voor de passagier en voor de bagage, met vier verschillende instellingen. De herziene dempingsinstellingen vooraan en achteraan van de Gold Wing Touring waarborgen een luxueuze, maar toch perfect gecontroleerde rijervaring en een beter comfort voor de rijder en voor de passagier.

Close-up van TFT scherm Honda Gold Wing.

De demping voor- en achteraan kan worden aangepast aan de gekozen rij-modus, zichtbaar op het TFT scherm.

Close up van Dual-Combined Braking System Honda Gold Wing.

Het Dual-Combined Braking System verdeelt de remkracht over het voor- en achterwiel, zodat er onder alle omstandigheden met vertrouwen geremd kan worden.

De zesde macht

De verslavende prestaties van de Gold Wing.

De 1883 cc zescilindermotor levert een indrukwekkend koppel van 170 Nm bij 5500 tpm. Dit is de essentie van de Honda Gold Wing. Met 4 kleppen per cilinder en Unicam koppen krijg je sterke, gretige prestaties op de snelweg via Throttle by wire. De nieuw verfijnde FI-instellingen geven de delicate gashendelrespons bij lage snelheden waar je ze het meest nodig hebt, in de stad.

Het rijden

De derde generatie van de Dual Clutch Transmission met 7 versnellingen werd speciaal ontworpen voor de koning van het langeafstandscruisen.

De DCT is geoptimaliseerd voor een zijdezachte respons en biedt extreem soepele en snelle schakelingen. Zij elimineert ook de schokken bij het schakelen en biedt drie verschillende werkingsmodi: De MT-modus geeft je de volledige controle. Je kunt manueel schakelen met de knoppen op het stuur. De automatische D-modus is perfect voor gebruik in de stad en op de snelweg en biedt een veel zuiniger rijgedrag. De automatische S-modus is sportiever en laat het blok hoger in de toerentallen klimmen voor er geschakeld wordt. De modus voor een opwindender rijgedrag. Er wordt ook sneller teruggeschakeld om meer met motorremkracht te werken.

Een intelligente overbrenging

DCT in D-modus werkt met je mee en kan detecteren in welke omgeving je rijdt. Er is een aangepast gedrag voor bergtochten en voor de stad. De Gold Wing biedt ook een vrijloopstop. De motor stopt na 3 seconden en start weer bij de minste beroering van de gashendel voor een lager benzineverbruik. En met Hill Start Assist is achteruit of vooruit rollen op een heuvel een probleem van het verleden.

Vooraanzicht Honda Gold Wing op een weg buiten de stad.
Close-up van TFT scherm Honda Gold Wing.

Alles waar je aandacht voor moet hebben, is binnen handbereik op het 7 inch TFT scherm. Via voice control en Bluetooth® connectiviteit heb je ook toegang tot de informatie en de playlists op je smartphone.

Een ander innovatief kenmerk is de aanpassing van de versnellingsbakverhoudingen. Ze komen dichter bij elkaar voor naadloze overgangen bij lage snelheden en ze plaatsen zichzelf verder uit elkaar bij hoge snelheden om te hoge toerentallen te vermijden. Bijzonder slim.

Starten en opladen

We hebben een unieke Integrated Starter Generator (ISG) gebouwd die tegelijk als startmotor en als generator werkt. Dit bespaart gewicht en energie. De Gold Wing kan ook "kruipen" in walking-mode, zowel vooruit als achteruit. Dit is ideaal om te parkeren.

Achteraanzicht Honda Gold Wing, buitenlocatie.

Onze unieke Dual Clutch Transmission (DCT) is beschikbaar op alle versies van de Gold Wing.