NSX design

Ontworpen vanuit de bestuurder

Shot vanuit voorruit van NSX
Shot vanuit voorruit van NSX
Driekwart achteraanzicht van NSX
Driekwart achteraanzicht van NSX

Het creëren van een intuïtieve link tussen mens en machine nam tijd in beslag; veel ideeën overleefden het niet. Maar we verloren het idee van de pure NSX nooit uit het oog: u als het middelpunt van de auto – lichaam en geest.

Gevormd voor prestaties

Driekwart vooraanzicht van NSX
Driekwart vooraanzicht van NSX
Scrollen

Wit NSX logo

Puurheid van het denken

Een hybride supercar die zinderende circuitprestaties afzet tegen alledaags rijvermogen.

Continue evolutie

We zijn niet gestopt voordat we perfectie hadden bereikt – wat er ook voor nodig was.

De NSX moest onmiddellijk reageren op menselijke controle. Door deze doelbewuste ambitie moesten we onze oorspronkelijke benadering halverwege het project wijzigen. Een V10-motor dwars ingebouwd op de gebruikelijke manier voelde niet goed, dus gingen we terug naar de tekentafel om een in de lengte ingebouwde V6-hybridemotor met twin-turbocompressoren te ontwerpen.

Door deze dynamische wijziging ging het niet langer alleen om de looks en de aerodynamica; we moesten de luchtstroom begeleiden voor extra neerwaartse kracht en koeling van de onderdelen. Dat betekende ook dat het frame opnieuw moest worden ontworpen. De wijziging zorgde eerst voor spanningen maar bracht de ontwerpers en ingenieurs uiteindelijk nader tot elkaar.

Close-up van voorkant van NSX
Close-up van achterkant van NSX
Zijaanzicht van deur en spiegel van NSX
Close-up van zijaanzicht van NSX

Uw ruimte

U zit niet alleen in de NSX, u bent er ook mee verbonden.

Stoelen, deurpanelen en middenconsole zijn allemaal zo gevormd dat ze de bestuurder en bijrijder veilig op hun plek houden. De bestuurdersruimte is ontworpen voor comfortabele alledaagse ritten, maar biedt ook de fysieke verbinding die nodig is op het circuit. Die geschiktheid voor alle gelegenheden is ook meegenomen in de kofferruimte – deze heeft de grootste inhoud in zijn klasse.

Close-up van stuurwiel van NSX

Het stuurwiel is ergonomisch perfect en voelt zo natuurlijk dat het lijkt alsof hij speciaal voor u op maat gemaakt is.

interieurshot van NSX

Ontworpen voor comfort en ondersteuning bij elke snelheid. De sportstoelen hebben als optie een geheugenpositie en kiezen automatisch een vooraf bepaalde zitpositie.