CR-V prestaties

In volle vaart vooruit

Prestaties die de wiskunde tarten. De pittige nieuwe 1.6-liter dieselmotor geeft u meer vermogen zonder de grootte van de motor aan te passen.

Scrollen

Lift nodig?

Driekwart vooraanzicht van de Honda CR-V.

Kruip achter het stuur van de nieuwe CR-V en ontdek de nieuwste Honda innovaties die uw rijervaring – en uw rijspirit – naar een hoger niveau tillen.

Rij slimmer

De CR-V kan de zwaarste wegomstandigheden aan.

Zijaanzicht van Honda CR-V met illustratie van voorwielaandrijving.

Normale rijomstandigheden en voorwielaandrijving in volle gang.

Krachtige zuinigheid

We hebben grondig nagedacht over hoe u gebruikmaakt van uw vierwielaandrijving. Ons innovatieve 4WD-systeem gaat zuiniger om met brandstof omdat het alleen volledig in actie komt als de snelheidssensoren tractieverlies registreren. Op die manier zorgt het voor maximale grip als daarom wordt gevraagd, zonder onnodig brandstof te verspillen op momenten dat u geen extra grip nodig hebt.

Veiligheid voorop

Optimale tractie, stabiliteit en wendbaarheid zijn ingebouwde waarden in de complete CR-V-serie. Dat komt omdat ze standaard deel uitmaken van ons innovatieve Vehicle Stability Assist-systeem (VSA), dat verschillende geavanceerde rijsystemen omvat om de weg een beetje veiliger te maken.

Bovenaanzicht van Honda CR-V met VSA-illustratie.

Het Vehicle Stability Assist-systeem (VSA) zorgt voor tractie, stabiliteit en wendbaarheid.

Zijaanzicht van Honda CR-V met illustratie van voorwielaandrijving.

Op ruiger terrein komt de vierwielaandrijving in actie.

Vermogen waar het milieu niet onder lijdt

Onze nieuwe 1.6 i-DTEC motor is niet alleen krachtiger, maar ook efficiënter – en beschikt over onze nieuwste Earth Dreams-technologie.

De nieuwe 1.6 i-DTEC motor is beschikbaar op de CR-V met vierwielaandrijving, met een vermogen van 160 pk en een koppel van 350 Nm, en een CO₂-uitstoot van maar 129 g/km met handgeschakelde transmissie en 134 g/km met automatische transmissie. Dat is meer vermogen en koppel op het moment dat u het nodig hebt – zonder de efficiëntie uit het oog te verliezen.

De motor van de toekomst

U hoeft voor zuinigheid geen vermogen op te offeren.

Ons doel is het aanmoedigen van rijplezier maar tegelijk het beschermen van de aarde. We noemen dit Earth Dreams. Door de combinatie van optimale zuinigheid met dynamische rijeigenschappen is dit echt de motor van de toekomst.

Close-up van Honda Earth Dreams logo.

Ontdek onze motoren

2WD

Dankzij enkele slimme brandstofbesparende technologieën levert de CR-V met voorwielaandrijving een koppel van 300 Nm en een CO₂-uitstoot van slechts 119 g/km*. Hij is verkrijgbaar met een 6-versnellingsbak.

4WD

Als u veel lange ritten maakt, kijk dan eens naar de i-DTEC-dieselmotor, die zuiniger is op de langere afstanden. De 4WD is verkrijgbaar met een 6-versnellingsbak of een 9-traps automatische transmissie.

*Brandstofverbruikscijfers zijn afkomstig van officiële EU-gereguleerde laboratoriumtestresultaten, deze worden vrijgegeven voor vergelijkingsdoeleinden en kunnen afwijken van de werkelijke rijervaring.

CR-V-afbeelding vooraanzicht. Motorillustratie.
Motor
Max. vermogen
Gecombineerd brandstofverbruik*
CO₂-uitstoot
2WD
 • 1.6
 • Handgeschakeld
 • Diesel
88 kW (120 pk) / 4.000 t.p.m. 4,4-4,5 l/100 km 115-119 g/km
 • 2.0
 • Handgeschakeld
 • Benzine
114 kW (155 pk) / 6.500 t.p.m. 7,2 l/100 km 168 g/km
4WD
 • 1.6
 • Handgeschakeld
 • Diesel
118kW (160 pk) / 4.000 t.p.m 4,9-5,1 l/100 km 129-133 g/km
 • 1.6
 • Automaat
 • Diesel
118kW (160 pk) / 4.000 t.p.m 5,1-5,3 l/100 km 134-139 g/km
 • 2.0
 • Handgeschakeld
 • Benzine
114 kW (155 pk) / 6.500 t.p.m. 7,4-7,6 l/100 km 173-177 g/km
 • 2.0
 • Automaat
 • Benzine
114 kW (155 pk) / 6.500 t.p.m. 7,5-7,7 l/100 km 175-179 g/km

De juiste krachts- verhouding

Kracht plus zuinigheid staat gelijk aan perfecte prestaties.

Nieuwe 9-traps transmissie

We bieden nu ook een 9-traps automatische transmissie aan voor onze geavanceerde 1.6-liter dieselmotor. Met negen versnellingen is de juiste overbrengingsverhouding altijd beschikbaar. Hierdoor kunt u vloeiender versnellen en vertragen, reageert de motor sneller, is het brandstofverbruik lager en komen er minder schadelijke uitlaatgassen vrij.

Dagelijkse efficiëntie

Onze 1.6 i-DTEC dieselmotoren geven u een fijn afgestelde balans tussen prestaties en efficiëntie. Ze zijn beschikbaar met 120 pk op de versie met voorwielaandrijving en met 160 pk op de versie met vierwielaandrijving. Ze zorgen voor een lichter gevoel en wendbaarder rijgedrag dan andere dieselmotoren en leveren een koppel van 350 Nm, terwijl de CO₂-uitstoot maar 115 g/km is.

Close-up van schakelpook van Honda CR-V.
Driekwart vooraanzicht van de Honda CR-V. Berg/stadslocatie.

De 155 pk 2.0 i-VTEC benzinemotor beschikt over variabele klepbediening en Lift Electronic Control, voor geoptimaliseerde vermogensafgifte bij hoge toerentallen en een laag brandstofverbruik bij lagere toerentallen. Hij is verkrijgbaar als 5-traps automaat met vierwielaandrijving en als handgeschakelde 6-versnellingsbak met voorwiel- of vierwielaandrijving naar keuze.

Kijk wat u bespaart

Eco Assist helpt u zuiniger te rijden.

Door de Econ-knop in te drukken schakelt de CR-V over op uitstekende brandstofzuinigheid – en een zeer lage CO₂-uitstoot vanaf slechts 119 g/km. Het dashboard van de CR-V laat u zien of u zuinig rijdt – waarbij het licht van blauw naar groen verandert – zodat u na verloop van tijd weet hoe u zuiniger kunt rijden – en kunt besparen aan de pomp.

Close-up van eco-knop van Honda CR-V.

Ge- avanceerde bescherming

Het allerbelangrijkste aan een Honda? De mensen die erin zitten. Onze nieuwste CR-V heeft een nog geavanceerdere norm gesteld voor uw veiligheid.

Een van de systemen is het city-brake active system, standaard vanaf de Comfort-uitvoering, dat het verkeer voor uw auto in de gaten houdt en u waarschuwt voor een botsing met uw voorligger, zodat u voldoende tijd hebt om actie te ondernemen. De rijstrookassistent geeft u een waarschuwing als u te veel afwijkt van de wegbelijning. En voor nog meer veiligheid zorgt het waarschuwingssysteem frontale botsing, dat het gebied rondom uw auto bewaakt, dat aanrijdingen worden voorkomen.

Close-up van LKAS-knoppen en i-MID scherm van Honda CR-V.
Honda Civic 5-deurs met LKAS-illustratie.

De veiligste CR-V ooit

Achter het stijlvolle design zijn complexe veiligheidssystemen aan het werk in de CR-V, die zijn eerste vijfsterrenbeoordeling heeft gekregen van Euro NCAP.

Bovenaanzicht van Honda CR-V dat geraamte van het voertuig toont.

Slimme bescherming

Een whiplashbeperkend systeem vangt tijdens een aanrijding een deel van de botsenergie op en helpt whiplashletsel zo veel mogelijk te voorkomen.

Intelligente airbags

De voorste airbags worden in twee stappen opgeblazen, waardoor gevarieerd kan worden in de hoeveelheid lucht die erin wordt geblazen, afhankelijk van de ernst van de botsing. De gordijnairbags beschermen de bestuurder en de overige inzittenden tijdens een aanrijding van opzij.

Motion Adaptive Electric Power Steering (MA-EPS)

Een systeem dat instabiliteit waarneemt bij gladde wegomstandigheden, zowel in bochten als tijdens het remmen, en de bestuurder automatisch vraagt in de juiste richting te sturen.

Het noodstopsignaal (ESS)

De rem- en alarmlichten worden automatisch geactiveerd als de auto een noodstop maakt, zodat achteropkomend verkeer gewaarschuwd wordt en tijdig kan reageren.

Ook veilig voor voetgangers

De voorkant van de nieuwe CR-V is zo vormgegeven dat bij een aanrijding met een voetganger de klap zo veel mogelijk door de auto zelf wordt opgevangen.

Ga terug naar hoofdsite
Honda

Loading.. Even geduld aub