Close

ABSOLUUT VERMOGEN

De Type R heeft een energieke 2.0 VTEC TURBO-motor, drie rijmodi en een unieke aandrijving. Samen met het geavanceerde ophangingssysteem zorgen deze troeven voor indrukwekkende prestaties helemaal tot aan de finish!

Hoor 'm brullen

Een snel accelererende

2.0-liter

VTEC TURBO-motor

Een close-ratio

6-versnellingsbak

Rev-matching, handgeschakelde transmissie

 

Scrollen

Voel de aandrang

De Type R reageert onmiddellijk op zijn bestuurder, zonder ook maar een seconde te aarzelen.

Zijn kloppend hart is een meeslepende 2.0-liter VTEC TURBO-motor. Hij is ruig, hij is krachtig, hij levert een vermogen van 320 pk (400 Nm koppel) en een flinke dosis adrenaline als je hem machtig uit de driedubbele uitlaat hoort brullen. 

Volledige controle

Afhankelijk van uw input kiest u ervoor om de Type R te temmen of alle vrijheid te geven. Welke rij-instelling u ook kiest, deze analyseert continu de snelheid, de overhang in de bocht en de G-kracht – voor verschillende weg- en circuitomstandigheden – en past vervolgens het adaptieve dempingssysteem, de stuurkracht en de gashendelrespons daarop aan.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic Type R op racecircuit.

De tanden van het beest

Scherper schakelen tot aan de hoogste versnelling - en weer terug.

De nieuwe handgeschakelde 6-versnellingsbak van de Civic Type R stelt ons in staat u onze allerkrachtigste acceleratie ooit te geven. Deze auto zal u raken en u niet meer loslaten.

Snel schakelen

Het nieuwe rev-matching controlesysteem staat geen compromis toe als het gaat om de intieme, belonende connectie van de Type R met de bestuurder. Het werkt op progressieve wijze in alle rij-instellingen, zodat u naadloos kunt schakelen tussen versnellingen zonder schokken - net als een pro.

Onbeperkt tempo

Het beste aan de opwindende combinatie van een volledig nieuwe transmissie en een motor met turbolader is de tijd (5,7 seconden) die het kost om van 0-100 km/u te gaan. Geniet ervan zolang het duurt!

Driekwart achteraanzicht Honda Civic Type R in een tunnel.

Voor de ‘old school’ hiel-en-teenbeweging kan de rev-matching worden uitgeschakeld.

Close-up lichtmetalen versnellingspook Honda Civic Type R.

De transmissie met rev-matching zorgt ervoor dat u snel kunt schakelen in de drie rij-instellingen.

Behendige handling

De Type R heeft en stijver chassis én een compleet nieuw veringssysteem.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic Type R op racecircuit.

De ultieme wegtest voor de Type R vond plaats op het Nürburgring-circuit.

De torsiesterkte van de Type R is toegenomen met 38% en het dynamische voordeel hiervan zijn de vastberaden en doelgerichte prestaties. Dankzij het nauwe contact tussen u, de auto en de weg kunt u vol vertrouwen plaatsnemen achter het stuur.

Een raceachtige rijervaring

Het MacPherson-veerpotensysteem aan de voorkant is herzien voor de Civic Type R en heeft een nieuwe geometrie gekregen om de stuurstabiliteit te optimaliseren en een sportieve handling te maximaliseren. Deze auto omarmt de weg en zal niet protesteren als u om meer vermogen vraagt

Voel verbondenheid

Aan de achterkant is het nieuwe multi-linksysteem verbeterd door de unieke, zeer stijve onafhankelijke draagarmen. Alles bij elkaar zorgt dat voor ongelooflijk betrouwbare rijprestaties.

Bovenaanzicht Honda Civic Type R op racecircuit.
Vooraanzicht Honda Civic Type R op racecircuit.

Strak tegen de top en accelereren; de Type R houdt vast aan zijn lijn in snelle bochten.

Extra zintuigen

De Civic Type R is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen die u en uw passagiers veilig houden op de weg.

Driekwart achteraanzicht Honda Civic Type R in een donkere studio met koplampen en achterlichten aan.

Botsing-en letselbeperkend remsysteem (Collision Mitigation Braking System)

Als de kans op een botsing met een voertuig of voetganger bestaat, waarschuwt dit systeem u voor het gevaar en brengt het bovendien uw snelheid naar beneden om de ernst van een aanrijding zoveel mogelijk te beperken.

Actieve rijstrookassistent (Lane Keep Assist System)

Helpt u in het midden van uw rijbaan te blijven en beperkt de noodzaak van stuurcorrecties en rijinspanningen; het biedt u een meer ontspannen rijervaring, vooral op de snelweg.

Herkenning van verkeersborden (Traffic Sign Recognition)

Het systeem voor verkeersbordenherkenning herkent verkeersborden en geeft deze informatie weer op een scherm. Er kunnen twee verkeersborden tegelijkertijd worden weergegeven.

Intelligente snelheidsbegrenzer

Combineert op intelligente wijze de bestaande aanpasbare snelheidsbegrenzer met het systeem voor verkeersbordenherkenning. Het past de snelheidslimiet automatisch aan op de waarneming van het systeem voor verkeersbordenherkenning.

Ga terug naar hoofdsite
Honda

Loading.. Even geduld aub