Close

Civic Type R Challenge

Vijf circuits, vijf coureurs, één auto

Onze line-up van coureurs voor de Type R Challenge 2018 zal bestaan uit voormalig Formule 1-wereldkampioen Jenson Button, WTCC-coureurs Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro, NSX Super GT-ster Bertrand Baguette en BTCC-legende Matt Neal.

Scrollen

Honda Type R Challenge-logo.

Uitdagende tijden

We willen de ronderecords voor auto's met voorwielaandrijving verbreken op vijf beroemde Europese racecircuits.

Missie volbracht

De #TypeR is de krachtigste en snelst accelererende auto met voorwielaandrijving die we ooit hebben gebouwd. En dat is ook de reden waarom we wisten dat, toen Formule 1-wereldkampioen, Jenson Button, het Hungaroring-circuit op zich nam, de auto hem of ons niet in de steek zou laten. De #TypeRChallenge 2018 is nu voltooid met als kers op de taart een vijfde en laatste ronderecord van Jenson Button!

Line-up voor het Honda Civic Type R Challenge-evenement.
Deze nieuwe Type R is een megastuk kit, zoals ze altijd geweest zijn, en heeft beslist niets van zijn charme verloren.” Jenson Button
The Honda Civic Type R at Hungaroring

Op de eerste plaats

Alleen een Type R draagt het beroemde rode ’H’-logo.

Een raceauto voor de weg, gemaakt om de meest opwindende en lonende rijervaring in de hot-hatcharena te bieden. In April 2017 werd hij 's werelds snelste productieauto ooit op de Nürburgring Nordschleife, met een rondetijd van 7 min. 43,8 sec.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic Type R op de Nürburgring.