Honda op de Motorbeurs 2012

06-02-2012

Honda is dit jaar overweldigend aanwezig op de Motorbeurs in Utrecht (23 t/m 26 februari 2012). Vier geheel nieuwe motorfietsen worden gepresenteerd: Honda's nieuwste globetrotter, de VFR1200X Crosstourer, de naked NC700S, de crossover NC700X en de unieke Honda Integra.

Maar dat zijn niet de enige redenen om de stand van Honda te bezoeken. Naast de geheel nieuwe motorfietsen staat het jubileummodel van de CBR1000RR Fireblade in de spotlights evenals de vernieuwde VFR1200F, GL1800 Goldwing en de drie vernieuwde crossers CRF450R, CRF250R en CRF150RB. Ook de nieuwste scooters van Honda, de Vision110 en Vision50, ontbreken niet.

Volop nieuws bij de Honda stand met net als vorig jaar de volledig ingerichte winkel van het populaire kledingmerk Honda GAS.

Honda's nieuwste globetrotter: de Crosstourer
Korte trip of lange toer, snelweg, landweg, bochtig terrein of bergpassen, de veelzijdige Crosstourer doet alles met gemak. Achter het robuuste uiterlijk van een adventure-bike gaat het pittige, veel geprezen V4 1200cc motorblok van de vernieuwde VFR1200F schuil. De Crosstourer is met de enkele swingarm, de onderhoudsvrije cardanaandrijving, het brede stuur en lange veerwegen de perfecte combinatie van brute kracht en super comfort. Standaard uitgerust met elektronisch traction control-systeem en het veilige gecombineerde remsysteem met ABS. De Crosstourer is optioneel verkrijgbaar met Honda's innovatieve Dual Clutch Transmission.

Compleet nieuw: NC700S en NC700X
Voor deze twee scherp geprijsde 'fun-bikes' heeft Honda een geheel nieuw motorblok ontwikkeld: een 700cc (35 kW), vloeistofgekoeld, tweecilinder in lijn, licht, compact en boven alles met een fenomenaal laag brandstofverbruik van 27,9 km/l. Hetzelfde blok, maar twee verschillende karakters: De NC700X is een unieke cross-over, met de styling, veerwegen en zitpositie van een all-road, maar het rijgedrag van een soepele tourmotorfiets. De NC700S is de naked versie, met een opwindender rijgedrag door kortere veerwegen, sportievere stuurgeometrie en kortere wielbasis. Beide motorfietsen zijn uitgerust met Honda's Combined ABS remsysteem en optioneel leverbaar met de tweede generatie Dual Clutch Transmission. Uniek is het ruim bemeten bagagevak, dat zelfs plaats biedt aan een integraalhelm.

Opmerkelijke kruising: de Honda Integra
Met dezelfde genen, het nieuwe 700cc motorblok van Honda, completeert de Integra het drietal samen met NC700S en X. In de Integra is het dynamische karakter van een motorfiets verenigd met het comfort, de bescherming en de styling van een scooter. Een unieke kruising tussen motorfiets en scooter met een gemakkelijke bediening, groot opbergvak en plezierig rijgedrag. De Integra is voorzien van Honda's tweede generatie Dual Clutch Transmission.

Geraffineerde sport-tourer: VFR1200F
De VFR1200F blinkt uit met zijn sensationele eigenschappen van zowel sport als tourmotor. Voor het 2012 model is het V4-blok verder geoptimaliseerd, met onder meer verbetering van het PGM-FI brandstofinjectiesysteem, waardoor de motor zuiniger is. Ook de tankinhoud is vergroot waarmee de actieradius is toegenomen. Traction control, nieuwe led-knipperlichten, een nieuw vormgegeven zadel en optimalisering van het innovatieve Dual Clutch Transmission-systeem maken de VFR1200F nog geraffineerder dan voorheen.

Total Control: CBR1000RR Fireblade
Twintig jaar van verfijning en ervaring zijn samengebald in Honda's supersport: de CBR1000RR Fireblade 2012. Onder de nieuwe styling van het jubileummodel, nog agressiever en dynamischer, gaan de ware vernieuwingen schuil. Met onder meer een revolutionaire nieuwe 'Balance Free Rear Cushion' schokbreker, nieuwe voorvorken en nieuwe twaalfspaaksvelgen van gegoten aluminium biedt de nieuwe Fireblade totale controle. Een verbeterd LCD-instrumentenpaneel, met rondetimer en versnellingsindicator en de vernieuwde PGM-DSFI brandstofinjectie, maken de nieuwe CBR1000RR af.

Gold Wing
De GL1800 Gold Wing, Honda's luxe toericoon, heeft naast een vernieuwde styling ook op andere gebieden een flinke update gekregen. De koning van de weg biedt nu nog betere bescherming tegen weer en wind, heeft een betere wegligging bij hoge snelheden, kan nog meer bagage herbergen (tot 150 liter) en iPod's, iPhones en USB-sticks kunnen nu direct worden ingeplugd in het nieuwe surround audiosysteem.

Drie vernieuwde crossers: CRF450R, CRF250R en CRF150RB
Honda's off-roadmotoren blinken al jaren uit in lichtvoetigheid, lenigheid en kracht. Met de vele vernieuwingen zijn deze 2012-modellen van de CRF450R, CRF250R en CRF150RB klaar voor nog meer overwinningen. Behalve flitsende, op de racesport geÔnspireerde graphics, die de drie motoren een uiterlijk verlenen passend bij hun agressieve karakter, is onder meer het motorblok aangepakt voor meer kracht en koppel in een breed toerental. Bij alle drie de modellen is ook gewerkt aan betere stabiliteit bij sprongen, tractie, meer controle en optimale precisie.

Nieuwe scooters: Vision50 en Vision110
De Vision50 is Honda's nieuwe troef in de categorie van 50cc scooters. Betaalbaar, betrouwbaar en vooral een groot plezier om te berijden. De viertakt eencilinder met PGM-FI brandstofinjectie is gemaakt om kracht en zuinigheid te verenigen. De Vision50 legt dan ook met gemak 52 kilometer af op slechts ťťn liter brandstof, waarmee de 5,5 liter tankinhoud goed is voor meer dan 286 kilometer.
Zijn grote broer, de Vision110, heeft met de 110 cc viertakt motor een doortastend karakter, geschikt voor zowel lange afstanden als bochtige, kleine straatjes in de stad. Grote wendbaarheid, een bescheiden brandstofverbruik, comfortabele zit voor passagier en bestuurder en slim ontworpen bagageruimte zijn andere belangrijke eigenschappen die de Vision110 tot een gewilde reisgenoot maken.

Zie "Motorfietsen Nieuws 2012" voor gedetailleerde informatie over alle nieuwe motoren, en/of bezoek van 23 t/m 26 februari 2012 de Honda stand bij de Motorbeurs in Utrecht.

Modelname

 


Zoeken