De nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade: 20 jaar Total Control

29-09-2011

Twintig jaar van verfijning en ervaring zijn samengebald in de nieuwste versie van Honda's CBR1000RR Fireblade. Total Control, dat is waar Honda al twintig jaar aan werkt, en met succes: de Fireblade 2012 biedt onder meer een revolutionaire nieuwe achterschokbreker, nieuwe wielen en een geavanceerder brandstofinjectiesysteem. Qua totaalpakket is de CBR1000RR het ultieme in totale beheersing, de ongeŽvenaarde nummer ťťn in zijn klasse.

Onder de nieuwe styling, nog agressiever en dynamischer, gaan de ware vernieuwingen van de Fireblade 2012 schuil. Revolutionair is de "Balance Free Rear Cushion Suspension", een primeur op productiemotorfietsen. De schokbreker is met zijn ontwerp van dubbele buizen soepeler, reageert scherper en biedt superieure demping en betere tractie. Ook de voorkant is aangepakt: de 43 mm telescopische Showa's Big Piston voorvork vergroot de grip van het voorwiel en zorgt voor betere stabiliteit bij remmen. De nieuwe twaalfspaaks velgen van gegoten aluminium zorgen samen met de voorvork voor optimale handling. Een geheel nieuw LCD-instrumentenpaneel, met onder meer een laptimer en versnellingsindicator, en de vernieuwde PGM-DSFI brandstofinjectie, maken de nieuwe CBR1000RR kompleet.

OngeŽvenaard
Honda's streven naar perfectie is duidelijk herkenbaar in deze nieuwe motorfiets. Deze ongeŽvenaarde Super Sport is met recht nummer ťťn in zijn klasse.

Revolutie
Op de EICMA van 1991 zag de eerste (CBR900RR) Fireblade het licht en veroorzaakte een revolutie in de wereld van de Supersport. Lichter, compacter en gebouwd met het oog op een zo puur mogelijke reactie en optimale beheersing, vestigde de CBR900RR een nauwelijks te overtreffen reputatie als snelheidsduivel, op de openbare weg maar zeker ook op het circuit. Het racemonster onderging vele kleine transformaties, totdat in 2004 een radicale herziening kwam in de vorm van de CBR1000RR. In de jaren daarna werd de Fireblade verder verfijnd met onder andere het 'assisted slipper clutch'-systeem en Honda's fameuze 'Combined ABS-systeem', waarmee de Fireblade de eerste supersportmotorfiets met ABS werd.

Legende
Twintig jaar na de geboorte van deze legende presenteert Honda voor 2012 de CBR1000RR Fireblade in drie nieuwe kleuren: Pearl Sunbeam White, Victory Red en Graphite Black.

De nieuwe Fireblade is vanaf november 2011 leverbaar.

Modelname

 


Zoeken