Honda ondersteunt projectsporter samen met Co van Beek generatoren.

18-11-2010

Projectsporter is een idee van twee sporters die hun sportieve prestaties koppelen aan goede doelen projecten. Daarbij is het uitgangspunt dat de sporters die het project aangaan een netwerk inzetten en activeren om het goede doel financieel te ondersteunen. Momenteel is er een project in volle gang: een solo fietstocht naar Moskou voor het Jeugdsportfonds.

Op 19 november 2010 vertrektJelle Sprťe, vanaf het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht per fiets naar het Olympisch Stadion in Moskou, Loezjniki. Al een tijd liep hij met de gedachte rond een winter fietsproject te organiseren waarbij ook de interesse uitgaat naar hoe de kou zich verhoudt ten opzichte van zijn diabetes.

Naast temperaturen variŽrend tussen de +5 en -25 graden Celsius, verwacht hij een slecht wegdek met hobbels en gaten vanaf Polen voorzien van sneeuw en ijzel. Wegen zijn lang niet overal zoals de Nederlandse fietspaden en er kan ook plaatselijke bevolking bestaan die zelfs voor een eenzame fietser, fietsend voor een goed doel, onvriendelijk is.

Om een deel van de ontberingen veilig te laten verlopen, wordt hij tijdens de 5 weken durende fietstocht begeleid door een volgcamper.
De ongeveer 3.000 kilometer lange route loopt door Nederland, Duitsland (Osnabruck-Hannover-Berlijn), Polen (Poznan-Warchau), Belarus (Brest-Baranavichy-Minsk) en Rusland (Smolensk-Moskou).

Doelstellingen: een bredere bekendheid van het Jeudsportfonds middels een mediacampagne en een opbrengst van Ä 25.000,- om de sportcontributie van ongeveer 100 kinderen te betalen.

De boodschap die het project uitstraalt, is een mix van 'leef je dromen na' en 'doorzettingsvermogen'.


Tijdens de extreme ontberingen die Jelle met zijn team tijdens hun tocht naar Moskou gaan beleven is het belangrijk dat ze kunnen vertrouwen op hun materiaal. Dankzij de gegarandeerde stroomvoorziening van hun Honda generator kunnen ze onder alle omstandigheden gebruik maken van het comfort van hun camper. Maar nog veel belangrijker; hun verhalen en foto's zullen direct online gepost  kunnen worden zodat u direct op de hoogte wordt gehouden van de belevenissen van deze helden via www.projectsporter.nl.

Andrť van Beek van Co van Beek generatoren heeft de generator op 15 november 2010 aan Jelle overhandigd.

Modelname

 

 

 

 


Zoeken