NSX Concept en CR-V Prototype op Autosalon van Genève

06-02-2012

Honda heeft vandaag het nieuws voor de Autosalon van Genève bekendgemaakt. Met twee studiemodellen van sportauto's, een prototype van de Europese CR-V en de introductie van de nieuwe 1,6-liter dieselmotor pakt de Japanse fabrikant flink uit in Zwitserland.

Honda NSX Concept
De spectaculaire NSX Concept beleeft tijdens de Autosalon van Genève zijn Europese première. Het model laat zien welke richting Honda gekozen heeft voor het ontwerp en de techniek van zijn volgende generatie supersportauto. De NSX Concept is voorzien van een V6-middenmotor en veel nieuwe technologieën, waaronder het innovatieve hybridesysteem Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™). Honda verwacht dat de nieuwe NSX binnen drie jaar in de showrooms staat.

EV-STER
Met de Europese introductie van de EV-STER benadrukt Honda zijn doelstelling om voortdurend spannende, sportieve modellen te ontwikkelen. De EV-STER is een elektrisch aangedreven open tweezits sportauto met achterwielaandrijving. Het spectaculaire model heeft een innovatief ontwerp, levert uitstekende rijprestaties en belast het milieu zo min mogelijk.

Europese CR-V Prototype
In Genève presenteert Honda eveneens de Europese CR-V Prototype. Dit model verraadt het uiterlijk van de alweer vierde generatie van de Europese Honda CR-V die in de herfst van 2012 in de showrooms staat. Vergeleken met het vorige model heeft de nieuwe CR-V een agressiever uiterlijk met dik aangezette contouren en een stoerder front. Het onderste deel van de voorbumper loopt omhoog om de SUV-capaciteiten van de CR-V te benadrukken.

Earth Dreams Technology – de nieuwe 1,6-liter dieselmotor
Met Earth Dreams Technology presenteert Honda een nieuwe generatie motoren die uitblinken op het gebied van prestaties en milieu. Deze nieuwe motoren introduceert Honda uiteindelijk in de gehele modellijn. De kersverse 1,6-liter dieselmotor is de eerste van de nieuwe generatie die in Europa op de markt komt. Deze krachtbron is de lichtste in zijn klasse en heeft een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km. Hij biedt dan ook een toonaangevend brandstofverbruik en dito prestaties. Op de stand in Genève presenteert Honda een doorsnede van de nieuwe dieselmotor. De Honda Civic wordt als eerste auto in Europa met deze motor uitgerust.

 

Modelname

 

 

 


Zoeken