Honda neemt deel aan FIA WTCC

03-02-2012

Honda maakte vandaag bekend dat het met de nieuwe Civic gaat deelnemen aan het FIA World Touring Car Championship (WTCC). In het kader daarvan werkt Honda samen met Mugen en J.A.S. Motorsport.

'Speciaal voor onze deelname aan het WTCC hebben we een nieuwe motor voor de Civic ontwikkeld', vertelt Takanobu Ito, CEO van Honda. 'We zijn ontzettend blij met deze nieuwe uitdaging.'

In de samenwerking met Mugen en J.A.S. Motorsport zijn de taken als volgt verdeeld. Mugen produceert de speciaal voor het WTCC door Honda R&D ontwikkelde motor en onderhoudt de racemotoren ook tijdens de races. J.A.S. Motorsport ontwikkelt de raceauto op basis van de nieuwe vijfdeurs Civic die Honda in de fabriek in het Engelse Swindon produceert. De racemotor is een direct ingespoten viercilinder turbobenzinemotor met een cilinderinhoud van 1,6 liter. De krachtbron komt tegemoet aan de eisen van de FIA volgens het Super 2000-reglement.

Testen in 2012
Honda gaat dit seizoen al enkele races rijden in het WTCC om de auto en de techniek te testen. De races waaraan Honda dit jaar in elk geval wil deelnemen, zijn die in Japan (op 21 oktober op Honda's eigen circuit in Suzuka) gevolgd door de races in China en Macau. Voor het gehele seizoen 2013 schrijft Honda een team van twee auto's in, onder de vlag van J.A.S. Motorsport.

De racerij: onderdeel van Honda's DNA
Racen is een fundamenteel onderdeel van Honda's DNA. Al in de late jaren vijftig nam Honda deel aan de TT op het eiland Man, gevolgd door deelname aan de F1 in de jaren zestig en de jaren daarna. Het FIA WTCC is een volgende hoofdstuk in Honda's voortdurende toewijding aan de wereldwijde autosport. Het WTCC is een ideaal podium voor Honda om zijn sportieve karakter aan fans overal ter wereld te tonen.

Modelname

 

 

 


Zoeken