Honda bereikt mijlpaal van 100 miljoen in verkoop van Power Equipment producten

20-01-2012

Honda Motor Co., Ltd. heeft in 2011 een mijlpaal bereikt in de verkoop van zijn Power Equipment Producten, zoals grasmaaiers, generatoren en buitenboordmotoren. 100 miljoen van deze 'Power products' verkocht Honda wereldwijd, waarmee de naam van 's werelds grootste fabrikant van motoren wordt bevestigd.

Sinds 1953 werkt Honda onafgebroken aan de droom om met behulp van technologie het leven van mensen makkelijker te maken. De motor, in al zijn varianten, is het belangrijkste middel in het bereiken van die droom. Meer dan 100 miljoen1 landbouwmachines, waterpompen, generatoren en stationaire motoren, buitenboordmotoren en grasmaaiers zijn vanaf die tijd over de hele wereld verspreid en de productenlijn wordt nog altijd uitgebreid.

Zeker de laatste jaren besteedt Honda steeds meer aandacht aan technologie die schonere energie levert en ook zorgt voor vermindering van CO2-uitstoot door huishoudens. De power producten van Honda zijn met dit doel voor ogen uitgebreid met onder meer een compacte cogeneratie-unit met gasmotor en een zonne-energiesysteem, dat gebruik maakt van 'CIGS thin-film2' zonnecellen.

In Japan worden de Power Equipment producten van Honda gemaakt in de Kumamoto fabriek en de Hosoe-vestiging in de Hamamatsu fabriek. In andere delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten, begon Honda in 1984 met de productie van grasmaaiers. Niet veel later, in 1986, werd Honda France Industries geopend, waar grasmaaiers, heggenscharen en generatoren voor de Europese markt geproduceerd worden.

Momenteel zijn er 11 vestigingen van Honda Power Equipment in 9 landen, die gezamenlijk producten afleveren voor meer dan 150 verschillende landen wereldwijd. De Power Products zijn daarmee, naast auto's en motorfietsen, een van belangrijkste takken van Honda Motor Co., Ltd.

Honda blijft zich ook in de toekomst inzetten voor een grote variŽteit aan milieuvriendelijke, veilige en nuttige producten die voldoen aan de groeiende en uiterst diverse behoeftes van klanten uit alle delen van de wereld.

 

1) Hondaís interne data: producten met zonnecellen zijn niet opgeteld bij de 100 miljoen verkochte power products, waarvan het aantal is vastgesteld op basis van het aantal motoren dat geproduceerd is.
2) Het productieproces van Hondaís zonnecellen, de zogeheten Ďnon-silicon thin-filmí-panelen, gemaakt van een samenstelling van koper, indium, gallium en selenium (CIGS), verbruikt slechts de helft van de hoeveelheid energie die nodig is bij de productie van conventionele zonnepanelen, waarmee Honda sterk bijdraagt aan het verkleinen van de sporen die de mensheid achterlaat in het milieu.

Modelname

 

 

 


Zoeken