Nieuwe Honda Civic maakt zijn opwachting

21-11-2011

De nieuwe Civic, Honda's troef in het C-segment, staat op het punt de Europese markt te betreden. De auto komt begin 2012 naar Nederland en is dan uitsluitend als vijfdeurs hatchback leverbaar.

Om van de nieuwe Civic opnieuw een succes te maken, heeft Honda de auto volledig vernieuwd en voorzien van tal van innovaties – troefkaarten waarmee de Civic de strijd aangaat in het C-segment.

Een van die troeven is het moderne design van interieur en exterieur; onder meer met gecombineerde achterlichtunits die eveneens dienstdoen als spoiler. Het nieuwe interieur is meer op de bestuurder gericht en heeft een sportieve uitstraling. Honda heeft ook de kwaliteit van het interieur verbeterd, zonder de functionaliteit – waarmee de Civic aan de top in zijn klasse staat – teniet te doen. Ook de nieuwe Civic biedt de grootste bagageruimte in zijn klasse.
Verder zijn bijna alle onderdelen van de auto vernieuwd, met extra aandacht voor het rij- en stuurgedrag en een lagere CO2-uitstoot. Hierbij zijn de sterke punten van de Civic uiteraard behouden gebleven.

Nieuwe motortechniek
Een andere belangrijke troefkaart is de vernieuwde 2.2 i-DTEC-motor, waardoor de Civic een uitzonderlijke combinatie van goede prestaties en een lage CO2-uitstoot biedt. Deze 2,2-liter dieselmotor levert dankzij een aantal verbeteringen 110 kW (150 pk) vermogen. Bovendien, mede dankzij de verbeterde aerodynamica van de nieuwe Civic, bedraagt de CO2-uitstoot van deze krachtbron slechts 110 g/km – een uitzonderlijk lage waarde voor het segment waarin de Civic opereert. Behalve met deze vernieuwde dieselmotor is deze Civic ook leverbaar met een opgefriste 1,4-liter en een 1,8-liter i-VTEC-motor met een vermogen van respectievelijk 74 kW (100 pk) en 105 kW (142 pk).

Collision Mitigation Braking System
Deze Civic is voor het eerst in Europa leverbaar met het Collision Mitigation Braking System (CMBS). Dit systeem houdt de afstand van de Civic tot zijn voorligger in de gaten en waarschuwt de bestuurder als een botsing dreigt. Het systeem kan dus een aanrijding voorkomen of de gevolgen van een aanrijding beperken.

Modelname

 

 

 


Zoeken