Honda toont nieuwste 'next generation' concepts op 42e Tokyo Motor Show

11-11-2011

Tijdens de 42e Tokyo Motor Show, van zaterdag 3 t/m zondag 11 december 2011,  met als thema 'what makes people feel good?' toont Honda een nieuwe lijn van productie-auto's, -motorfietsen en power products. Hierbij geeft Honda ook nu weer een boeiende blik in de toekomst van mobiliteit van mensen over de hele wereld.

Honda's visie op de toekomst van mobiliteit is vertaald naar een nieuwe generatie elektrisch aangedreven voertuigen, speciaal ontworpen om woon-werkverkeer, recreatief en sportief rijden comfortabel, maar zeker ook leuk en enerverend te maken. Met toekomstige steden als inspiratie presenteert Honda zeven conceptmodellen van voertuigen met twee, drie en vier wielen, zoals de gestroomlijnde nieuwe hybride auto AC-X, de sportieve cabrio 'Small Sports EV Concept'  en de futuristische 'mini-commuter', allemaal gemaakt om het leven te verrijken, maar vooral de vrijheid van de mens en de funfactor van vervoer te vergroten.

Bij de automobielen toont Honda de N Concept, een nieuwe serie mini-voertuigen waarin toch meer dan voldoende ruimte is gecreŽerd. Het eerste productiemodel in deze serie, de N Box, wordt tijdens de show onthuld. Bij de motorfietsen showt Honda een grote diversiteit aan nieuwe modellen, waaronder de Integra, NC700S en NC700X, alle drie voorzien van Honda's nieuw ontwikkelde 700cc motor. Ook wordt een nieuwe combinatie van een motorfiets voor dagelijks en off-road gebruik getoond: het geplande productiemodel CRF250L.

Als bijdrage aan 'Smart Mobility City 2011', het thematische project van de Japan Automobile Manufacturers Association, Inc. (JAMA), toont Honda de op waterstof werkende FCX Clarity, de elektrische scooter EV-neo en de elektrische cart EV-Monpal. Ook wordt het Honda Smart Home System gepresenteerd, met verschillende door Honda ontwikkelde technologieŽn die schonere energie leveren, waardoor de CO2-uitstoot van huishoudens en vervoersmiddelen sterk worden gereduceerd. Bijvoorbeeld een cogeneratie-unit met gasmotor en een systeem op zonne-energie.

Sinds de oprichting in 1948 heeft Honda zich als doel gesteld bij te dragen aan het welzijn van mens en natuur door het ontwikkelen en produceren van producten die het dagelijks leven eenvoudiger en leuker maken. Gedreven door deze droom en passie blijft Honda zich nu en in de toekomst toeleggen op onderzoek naar en productie van alles wat betrekking heeft op de mobiliteit van mensen.

De Tokyo Motor Show vindt plaats van zaterdag 3 tot zondag 11 december 2011, in Tokio, Japan.

Modelname

 

 

 


Zoeken