Sportief en functioneel: De nieuwe Honda Civic

13-09-2011

Honda heeft de nieuwe Civic op de autoshow van Frankfurt geÔntroduceerd. Het ontwerp en het weggedrag van de nieuweling zijn specifiek op de Europese markt afgestemd. De nieuwe Civic komt uitsluitend als vijfdeurs hatchback begin 2012 op de markt in het C-segment.

Honda publiceerde in de aanloop naar de onthulling van de nieuwe Civic een aantal korte films over de ontwikkeling van het model. In de vierde film van deze serie staan het ontwerp en de kwaliteit centraal. De ontwerpers van de Honda Civic wilden het sportieve karakter van het uitgaande model behouden, maar zodanig verder ontwikkelen dat het past bij de nog dynamischere eigenschappen van het elegante nieuwe model. 'De nieuwe Civic is 20 millimeter lager en 10 millimeter breder dan het huidige model', vertelt Mitsuru Kariya, het hoofd van de ontwikkeling van de Civic.  

De juiste verhoudingen
'Het vinden van de juiste verhoudingen was de grootste uitdaging tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Civic', gaat Kariya verder. 'We hebben het sportieve karakter van het ontwerp benadrukt met een zuivere, dynamische vormgeving.' Ter inspiratie diende onder meer een vliegtuig met een zogenoemde blended wing body*. In dat ontwerp vloeien romp en vleugels samen voor optimale aerodynamica en comfort en zo weinig mogelijk windgeruis.

Meer kwaliteitsgevoel
Het nieuwe interieur is op de bestuurder gericht en ademt een sportieve sfeer. 'We wilden een cockpit-gevoel creŽren, zoals in een raceauto of een vliegtuig', legt Yukio Emi uit. Hij had de leiding bij het ontwerp van het interieur van de Civic.
Honda heeft de kwaliteit van het interieur van de nieuwe Civic verbeterd zonder de functionaliteit, die het grootste van zijn klasse is, teniet te doen. 'Het hoofddoel was het vergroten van het kwaliteitsgevoel', zegt Kariya. 'We hebben onze aanpak veranderd om aan de wensen van de Europese kopers te voldoen. Het interieur straalt kwaliteit uit, zowel door de manier waarop het eruitziet als hoe het voelt. De nieuwe Civic biedt de grootste bagageruimte in zijn klasse. Dat en de veelzijdige manier waarop de stoelen zijn te plaatsen, maken hem ook tot een hoogvlieger op het gebied van gebruiksgemak.'

Kom meer te weten over de nieuwe Honda Civic en bekijk de film over de kwaliteit en de functionaliteit. www.denieuwehondacivic.nl


* De rechten behoren toe aan het Silent Aircraft Initiative. Een studiemodel hiervan is ontworpen door ingenieurs van de universiteit van Cambridge. Voor deze publicatie is toestemming verleend.

Modelname

 

 

 


Zoeken