Veiligheid

Geniet van de rit terwijl uw CR-V de wacht houdt.

Bij Honda is het zowel ons streven als onze verplichting om elke auto met de allerbeste veiligheidssystemen uit te rusten. Omdat u tijdens het rijden zo veel mogelijk rijplezier wilt ervaren, bekommeren wij ons om de details. Uiteindelijk heeft veiligheid altijd voorrang.

Het optionele Safety pakket bestaat uit drie innovatieve technologieën:

1. de adaptieve snelheidsregeling ACC (Adaptive Cruise Control), 2. het actieve LKAS (Lane Keeping Assist System) en 3. het botsingswaarschuwingssysteem CMBS  (Collision Mitigation Braking System) met actieve dynamische gordelspanners. Drie innovaties die zo met elkaar samenwerken, dat u tijdens het rijden altijd optimale ondersteuning krijgt en in het geval van een aanrijding maximaal beschermd wordt. 

Adaptieve snelheidsregeling ACC (Adaptive Cruise Control)*

De ingebouwde radar van het ACC-systeem in de nieuwe Honda CR-V bewaakt continu de afstand tot het voertuig voor u. Als deze afstand kleiner wordt dan de door u vooraf ingestelde veiligheidsafstand, past het systeem automatisch de snelheid aan.
Als uw voorligger sneller gaat rijden of van rijbaan wisselt, gaat het ACC-systeem weer over op de door u ingestelde snelheid. U houdt altijd de controle – maar ACC laat u vooral op de langere afstanden veel meer ontspannen rijden.
* Onderdeel van het optionele veiligheidspakket bij Lifestyle en Executive uitvoeringen.

Actieve LKAS (Lane Keeping Assist System)*

Wij willen dat u veilig op uw bestemming aankomt. Daarom beschikt de Honda CR-V over LKAS (Lane Keeping Assist System)*, waarmee het onbedoeld van de rijbaan raken wordt voorkomen: een camera achter de voorruit laat LKAS weten of de auto zich nog tussen de wegmarkeringen bevindt. Reageert de bestuurder niet zelf, dan brengt het systeem met actieve stuuringrepen van de elektronische stuurbekrachtiging de auto weer tussen de lijnen. Door zelf te sturen kan de bestuurder altijd weer de volledige controle krijgen.
* Onderdeel van het optionele veiligheidspakket bij Lifestyle en Executive uitvoeringen.

Preventief hulpsysteem CMBS (Collision Mitigation System)*

Kritieke situaties komen helaas wel eens voor in het wegverkeer. Dan is het goed dat u ergens op kunt vertrouwen; bijvoorbeeld op het door Honda ontwikkelde bestuurdershulpsysteem CMBS*. Een in de voorgrille gemonteerde radar meet continu de afstand tot het voertuig voor u en signaleert vroegtijdig botsgevaar.
De waarschuwing van de bestuurder gebeurt in drie stappen: eerst klinkt een geluidssignaal en verschijnt het woord BRAKE op het dashboard, als teken dat de bestuurder moet remmen. Zodra de bestuurder hierop reageert door af te remmen, wordt de remassistent geactiveerd voor een volledige vertraging. Wordt de afstand toch kleiner, dan worden de gordels van de bestuurder en de bijrijder meerdere malen lichtjes aangespannen.

Constateert het systeem dat een aanrijding onvermijdelijk is, dan worden de gordelspanners geactiveerd en past het systeem een remingreep toe. Zo worden de gevolgen van een aanrijding aanzienlijk beperkt.
* Onderdeel van het optionele veiligheidspakket op Lifestyle en Executive uitvoeringen.

Actieve bochtverlichting (ACL)*

Hoe eerder u veranderingen ziet op de weg voor u, hoe eerder u daarop kunt reageren, vooral op donkere of slecht verlichte wegen. De Active Cornering Light verlicht de bocht die u gaat inrijden, vanaf het moment dat u dit aangeeft of het stuurwiel draait.
* standaard op Lifestyle en Executive uitvoeringen.

 

Aanhangerstabiliteitscontrole TSA (Trailer Stability Assist)

De aanhangerstabiliteitscontrole TSA (Trailer Stability Assist) doseert het motorkoppel en de remkracht, die op de betreffende wielen worden overgebracht, om een uitbrekende aanhanger weer in goede banen te leiden. Tijdens het trekken van een aanhanger houdt Trailer Stability Assist (TSA) continu de beweging van de aanhanger in verhouding tot de CR-V in de gaten. Ziet het systeem te veel verschil (bijvoorbeeld bij zijwind of bij het wisselen van rijbaan), dan grijpt het in voordat er een gevaarlijke situatie ontstaat.

Systeem ter beperking van whiplash

Mocht het toch tot een aanrijding komen, dan zorgt de vering in de autostoelen ervoor dat de botskracht gelijkmatig wordt geabsorbeerd. Daardoor kan eventueel letsel door een whiplash beperkt worden.

Hellingoprijhulp (HSA)

Hill Start Assist (HSA) voorkomt dat uw auto achteruitrolt als u wegrijdt op een helling. Door middel van een hellingsensor wordt de remdruk aangestuurd, waardoor de motor stationair draait gedurende 1½ seconde nadat u het rempedaal loslaat.

Hellingafrijhulp (HDC)*

Hellingafrijhulp HDC (Hill Descent Control)* zorgt voor een vloeiende en beheerste afdaling door slechts één druk op de knop, zonder dat de bestuurder het rempedaal hoeft aan te raken. Het systeem houdt de snelheid van de auto in de gaten als deze omlaag rijdt. Als de snelheid toeneemt zonder dat de bestuurder iets doet, zal het systeem automatisch een remingreep doen om de CR-V af te remmen.
*Alleen verkrijgbaar op auto's met automaat.

Elektronische stuurbekrachtiging (MA-EPS)

De elektronische stuurbekrachtiging MA-EPS (Motion Adaptive-Electric Power Steering) is een nieuw stukje technologie dat nauw samenwerkt met Vehicle Stability Assist. Bij overstuur (bijvoorbeeld in de sneeuw of op een bevroren weg) verhoogt het de inspanning die nodig is om te sturen richting de binnenkant van de bocht en verlaagt het de inspanning om in de tegenovergestelde richting te sturen, waarbij het tegelijkertijd alleen op de buitenste wielen remkracht toepast. Met andere woorden: het helpt u op een juiste en natuurlijke manier uit de situatie te rijden, met de volledige controle.

Elektronisch aangestuurde vierwielaandrijving

Realtime All Wheel Drive (AW D) met het Intelligent Control System geeft de CR-V volledig automatische, vloeiende vierwielmogelijkheden in regen en sneeuw en op zandwegen en droog asfalt.

Emergency Stop Signal (ESS)

ESS laat de waarschuwingslichten snel flikkeren om bestuurders achter u te waarschuwen als u hard moet remmen, zodat de kans op een kop-staartbotsing afneemt.

Brochures

Proefrit

Financieren

Configurator

CR-V

Zoeken