Passive veiligheid

alle openen

Airbags

De Honda Accord ziet er niet alleen aan alle kanten goed uit. Hij biedt u en uw passagiers ook aan alle kanten bescherming. U bent in de Honda Accord optimaal beschermd met tweetraps airbags en zijairbags voor de bestuurder en de bijrijder en extra airbags voor het hoofd over de hele lengte van de auto.

ISOFIX

Grote veiligheid voor de kleintjes

Dankzij de ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes kunnen ook de kleinste passagiers veilig meerijden in de nieuwe Honda Accord. De zitjes kunnen op de buitenste zitplaatsen van de achterbank eenvoudig en veilig met twee verankeringen worden vastgezet.

ACE-carrosserie

Dankzij de ACE-carrosserie zijn alle inzittenden op kritieke momenten rondom goed beschermd. Bij een botsing zorgt een hoofdframe, dat aan de voorzijde van de auto is gemonteerd, dat de optredende krachten worden verdeeld en weggeleid van de passagierskooi. De carrosserie biedt ook optimale veiligheid als voertuigen met uiteenlopende hoogtes of gewicht frontaal op elkaar botsen.

De carrosserie van de Honda Accord is aan de zijkanten voorzien van speciaal staal. Daardoor zijn de inzittenden ook bij een botsing van opzij optimaal beschermd, zonder dat de auto zwaarder wordt.

Actieve hoofdsteunen

Mocht u van achter worden aangereden, dan bewegen de actieve hoofdsteunen aan de voorstoelen van de Honda Accord in minder dan een seconde naar voren. De kracht die op de halswervels wordt uitgeoefend en een whiplash zou kunnen veroorzaken, wordt daardoor aanzienlijk verminderd.

Voetgangersbescherming

Voetgangers zijn in het verkeer het meest kwetsbaar. Daarom heeft Honda een groot aantal technieken ontwikkeld om voetgangers op cruciale momenten beter te beschermen. Zo is de Honda Accord uitgerust met een mechaniek waardoor de ruitenwissers bij aanraking meebuigen. Ook zijn de spatborden energieabsorberend en kunnen de scharnieren van de motorkap zeer ver meebuigen.

Onze speciaal ontwikkelde voetgangersdummy Polar II vecht met zijn uiterst realistische anatomie in onze testcentra dag in dag uit voor optimale veiligheid.

Euro NCAP crashtest

Een van de veiligste auto's in zijn klasse!

Euro NCAP heeft onlangs een nieuw beoordelingsschema gepresenteerd, dat de gehele veiligheid van een auto in aanmerking neemt. Ook met dit nieuwe beoordelingssysteem verdient de Accord 5 sterren.

De hoogste scores kreeg de Honda Accord voor de inzittendenbescherming (86%), de kinderbescherming (79%), de voetgangersbescherming (54%) en de veiligheidssystemen (85%). Daarmee toont de Accord ook in 2009 optimale veiligheid.

Brochures

Proefrit

Financieren

Configurator

Accord Tourer

Zoeken