Highlights

Veiligheid die met u meedenkt.

Voor de nieuwe Honda Accord hebben we innovatieve technologieŽn ontwikkeld die ingrijpen voordat u dat moet doen. En daarmee hebben we een belangrijke stap gezet op het gebied van actieve veiligheid. U geniet in de Accord niet alleen van dynamische rijeigenschappen, met het Honda Advanced Safety Pakket* past de auto zich bovendien perfect aan elke situatie aan en wordt u als bestuurder op belangrijke momenten actief ondersteund. Ontdek zelf hoeveel intelligente veiligheid er in de nieuwe Honda Accord zit.

alle openen

CMBS

Stelt u zich eens voor: uw auto waarschuwt u op tijd als u te dicht op de auto voor u rijdt. Dat is precies wat het door Honda ontwikkelde systeem CMBS (Collision Mitigation Brake System)* doet. Dit revolutionaire systeem heeft zijn diensten inmiddels bewezen in de Honda Legend en Honda CR-V, en gaat dat nu ook in de Honda Accord doen. Het werkt als volgt: een minuscule radar meet de afstand tot de auto voor u en waarschuwt wanneer u moet ingrijpen. Het systeem geeft dan een geluidssignaal en de melding 'Brake'. Als u reageert door te remmen, wordt direct de Brake Assist geactiveerd. Wordt de afstand tot uw voorligger toch kleiner, dan worden uw gordels en die van de passagiers strakker aangetrokken. En als het er dan toch nog om spant, maakt CMBS zelfs een noodstop voor u die tot 60% van de volledige remcapaciteit beslaat. Zo worden ongelukken vermeden of wordt de schade beperkt tot een minimum.
*Onderdeel van het optioneel verkrijgbare Advanced Safety Pakket

LKAS

Om te zorgen dat u veilig op uw bestemming aankomt, hebben we LKAS (Lane Keeping Assist System)* ontwikkeld. Deze innovatieve technologie verhindert dat u onbedoeld van uw rijbaan raakt. Een camera achter de voorruit geeft direct een melding aan het systeem door als u te veel buiten de lijnen rijdt. Als u niet reageert, brengt het systeem zelf met een actieve stuuringreep de wagen weer terug in de ideale rijrichting. U kunt op ieder moment de volledige besturing weer overnemen door zelf actief te sturen. LKAS maakt rijden in de nieuwe Honda Accord bijzonder comfortabel en veilig.
*Onderdeel van het optioneel verkrijgbare Advanced Safety Pakket

ACC

Met ACC (Adaptive Cruise Control)* houdt u voortdurend een veilige afstand tot het voertuig voor u. ACC maakt gebruik van de intelligente radartechnologie van het CMBS-systeem, dat de afstand tot uw voorligger meet. Wordt die afstand te klein, dan past de ACC uw snelheid automatisch aan. En dat maakt rijden in de Honda Accord een bijzonder ontspannende ervaring.
*Onderdeel van het optioneel verkrijgbare Advanced Safety Pakket

VSA/TSA

Als een obstakel op de weg u tot uitwijken dwingt, kunt u vertrouwen op het elektronische stabiliteitsprogramma VSA (Vehicle Stability Assist) van de Honda Accord. En dat is een geruststellend idee. Want VSA helpt u in een dergelijke situatie door gericht de afzonderlijke wielen af te remmen en, wanneer nodig, ook de snelheid te verlagen. Bovendien bevat VSA een Trailer Stability Assist-systeem (TSA) dat bij ritten met een aanhanger voor de nodige stabiliteit zorgt. TSA herkent slingerbewegingen en reageert direct door te remmen op de aangewezen wielen. Zo wordt ook een slingerende aanhanger weer stabiel.

Brochures

Proefrit

Financieren

Configurator

Accord 4-deurs

Zoeken